Közélet

Tovább folyik a vita Szabadtériről

Tovább folyik a vita Szabadtériről

2022. október 7., péntek
Tovább folyik a vita Szabadtériről

Botka szerint az egykori Emmi-nek kérte ki az önkormányzat a véleményét a Szabadtéri és a Színház összevonásának ötletéről, amit az Emmi ,,elfogadott és megértett."

A polgármester szerint amíg létezett kulturális tao, addig nézőszám alapján normatív támogatást kapott a Szabadtéri, ez azonban már megszűnt, többek között ezért került nehéz anyagi helyzetbe a Szabadtéri.

Chovanecz Kata szerint ennél is súlyosabb probléma, hogy a nézőszám csökkent, hogy augusztus 20-án az időjárás miatt rossz döntést hozott a Szabadtéri, és hogy a működéssel kapcsolatos vállalkozások és a színészek egy részét még mindig nem sikerült kifizetni. Chovanecz állítása szerint a vendégelőadások száma is sokkal több lett, mint a saját produkciók száma.

A képviselő szerint ráadásul bőven lehetne még a költségvetésen módosítani, többek között a Szegedi Tükör nevű önkormányzati kiadvány megszüntetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.