Rekordhosszúságú vitanap volt a Parlamentben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
MTI/Kovács Attila

Közel egy napig, 22 órán keresztül tárgyalt az Országgyűlés egy salátatörvényt, amely három témát foglalt magában.

  • büntetés-végrehajtás korszerűsítése
  • határvadász egységek megerősítése
  • szociális gondoskodásról szóló rendelkezések.

Az ellenzéki képviselők obstrukcióval próbálták kikényszeríteni, hogy az országgyűlés ne fogadja el a szociális törvényt. A javaslat vitáját szerda reggel kezdték meg, azonban az ellenzéki képviselők folyamatos felszólalásai miatt éjjel sem lehetett azt lezárni. Az ellenzéki pártok szerint a kormány javaslata megszüntetné a szociális biztonságot. A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán úgy reagált: A baloldal sosem tanul semmiből, ott folytatja a kamuzást, ahol abbahagyta.

Az ülésen elnöklő Oláh Lajos (DK) az általános vitát nem sokkal reggel hét óra után lezárta, majd kilenc óráig szünetet rendelt el. Akkor a szerdai, még nem tárgyalt napirendi pontokkal, elsőként az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításának vitájával folytatják a munkát a képviselők.

Az ülésen Mihálffy Béla, szegedi kormánypárti ellenzéki képviselő is részt vett, aki a vitához is hozzászólt, az éjszakai órákban pedig az országgyűlés titkáraként működött közre az ülés zavartalan lebonyolításában.

Előző sztori

Nehéz helyzetbe került a Szegedi Füvészkert az elszabaduló energiaárak miatt

Következő sztori

Már érződik a válság a munkaerőpiacon