Közélet

Rekordhosszúságú vitanap volt a Parlamentben

Rekordhosszúságú vitanap volt a Parlamentben

2022. október 27., csütörtök
Rekordhosszúságú vitanap volt a Parlamentben

Közel egy napig, 22 órán keresztül tárgyalt az Országgyűlés egy salátatörvényt, amely három témát foglalt magában.

  • büntetés-végrehajtás korszerűsítése
  • határvadász egységek megerősítése
  • szociális gondoskodásról szóló rendelkezések.

Az ellenzéki képviselők obstrukcióval próbálták kikényszeríteni, hogy az országgyűlés ne fogadja el a szociális törvényt. A javaslat vitáját szerda reggel kezdték meg, azonban az ellenzéki képviselők folyamatos felszólalásai miatt éjjel sem lehetett azt lezárni. Az ellenzéki pártok szerint a kormány javaslata megszüntetné a szociális biztonságot. A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán úgy reagált: A baloldal sosem tanul semmiből, ott folytatja a kamuzást, ahol abbahagyta.

Az ülésen elnöklő Oláh Lajos (DK) az általános vitát nem sokkal reggel hét óra után lezárta, majd kilenc óráig szünetet rendelt el. Akkor a szerdai, még nem tárgyalt napirendi pontokkal, elsőként az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításának vitájával folytatják a munkát a képviselők.

Az ülésen Mihálffy Béla, szegedi kormánypárti ellenzéki képviselő is részt vett, aki a vitához is hozzászólt, az éjszakai órákban pedig az országgyűlés titkáraként működött közre az ülés zavartalan lebonyolításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.