Krimi

Nekiment a sorompónak, csaknem milliós kárt okozott a MÁV-nak

Nekiment a sorompónak, csaknem milliós kárt okozott a MÁV-nak

2022. október 28., péntek
Nekiment a sorompónak, csaknem milliós kárt okozott a MÁV-nak

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülésen okozott 800.000 forintos kárt a MÁV-nak – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott tavaly július 17-én reggel közlekedett egy faluban személygépkocsjával.

A vasúti átjáróhoz közelítve, a fény-és félsorompó szabad jelzésre körbenézett, hogy meggyőződjön arról, valóban nem érkezik-e vonat, ennek során azonban figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára. Az ütközés következtében a jármű fennakadt a kitört tartószerkezeten, valamint a félsorompót is letörte és annak hajtóművét is megrongálta.

A vádlott miatt a vasúti jelzőberendezésekben keletkezett kár a mai napig nem térült meg.

A vádlott a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közelítette meg, így közlekedési szabályszegésével a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette – olvasható a közleményben.

A járási ügyészség a terheltet közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.