Nekiment a sorompónak, csaknem milliós kárt okozott a MÁV-nak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülésen okozott 800.000 forintos kárt a MÁV-nak – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott tavaly július 17-én reggel közlekedett egy faluban személygépkocsjával.

A vasúti átjáróhoz közelítve, a fény-és félsorompó szabad jelzésre körbenézett, hogy meggyőződjön arról, valóban nem érkezik-e vonat, ennek során azonban figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára. Az ütközés következtében a jármű fennakadt a kitört tartószerkezeten, valamint a félsorompót is letörte és annak hajtóművét is megrongálta.

A vádlott miatt a vasúti jelzőberendezésekben keletkezett kár a mai napig nem térült meg.

A vádlott a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közelítette meg, így közlekedési szabályszegésével a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette – olvasható a közleményben.

A járási ügyészség a terheltet közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Figyelem: a vasárnapi óraállítás miatt változik néhány tram-train járat közlekedése

Következő sztori

Orbán Viktor: új ársapkás termékek jöhetnek