Közélet

Negyvenegy kapott gól, reménytelen játék, újabb Pick vereség

Negyvenegy kapott gól, reménytelen játék, újabb Pick vereség

2022. október 6., csütörtök
Negyvenegy kapott gól, reménytelen játék, újabb Pick vereség

Három BL meccsen egyetlen pontot sem szerezett a Pick Szeged az idei szezonban, és ami ennél aggasztóbb volt, mind a három meccsen sok gólt kapott és nagy gólkülönbséggel kapott ki. Az Aalborg elleni, szezonbeli második hazai meccsén égetően fontos volt az első pontok megszerzése. A két csapat közös múltja igencsak kedvező volt a szegedieknek, nyolc meccsükből hétszer nyertek, az Aalborg egyszer győzött, tavaly decemberben hazai pályán. A szegediek keretében továbbra sem lehetett ott a hosszabb ideje sérült Luka Stjepancic, és a Barca ellen megsérülő Borut Mackovsek, ott volt viszont a Kiel meccset bokasérülés miatt kihagyó Bánhidi Bence.

A „győzelmi kényszer” szellemében egy 3-0-ás rohammal nyitott a Pick, de a vendégek gyorsan eszméltek és Mikkel Hansen, illetve Aron Pálmarsson góljaival visszajöttek egyre. A vezetést nem tudták átvenni a dánok, de ez volt akkor a kisebb gondja a Szegednek, merthogy a 8. percben Bánhidi fájdalmas arccal ült le a padra. A hüvelykujját vizsgálták, majd az egészségügyi stáb kíséretében besétált az öltözőbe. (5-4)

Nem zökkentette ki ez a kékeket a ritmusból, stabilizálni tudták kétgólos előnyüket. Az előző három meccshez képest szembetűnően jobban zárt a szegedi védelem, azonban az is érződött, hogy nem a legprecízebb elem ez még a játékukban. Egy-egy megingást viszont az Aalborg ki is használt, így a félidő felére visszajöttek döntetlenre. Közben Bánhidi is visszatért a kispadra, egy kötéssel a kezén jelezte, hogy folytatásra kész. (9-9)

Döntetlenig ment a vendégeknek, de a vezetést nem tudták átvenni, sőt a Szeged gyors gólokat tudott szerezni és meg is léptek kettővel. Ha nem hibáznak annyit, mint tették, akkor ez a kettő lehetett volna több is, de hibáztak, így a 25. percben Juan Pastor Carlosnak kellett időt kérnie. De hiába a tanácsok a kispadról, Hoxer Hangaard gyors egymásutánban kétszer is betalált, így a félidő hajrájára a vendégeknél volt az előny és a kisebb hullámvölgybe kerülő Pickkel szemben meg is tudták őrizni. (15-17)

Aki későn ért vissza a büféből bizony dörzsölgethette a szemét rendesen, mert rettenetesen rosszul kezdte a Pick a második félidőt. Futószalagon maradtak ki a helyzetek, a túloldalon futószalagon jöttek a gólok, így a 33. perc elején már öt góllal vezettek a vendégek. Nem találta a játékát a Pick, így a nagyobb bajt megelőzendő mínusz hatnál a 36. percben időt kért Juan Carlos Pastor. (16-22)

Mint egy autó, amelyiknek a beragadt a kéziféke, olyan volt a kékek játéka. Támadásban lassan, körülményesen és bátortalanul próbálkoztak, inkább kevesebb, mint több sikerrel, védekezésben pedig képtelenek voltak tartani az Aalborg lövőit. Érthetetlen volt ami a pályán történt és sajnos egyre elkeserítőbb is. Egy-egy apró villanás, csupán ennyi jutott a Picknek, jellemző, hogy volt olyan támadás, amikor a második félidőt kezdő Mirko Alilovicot visszaváltó Mikler Roland egy akción belül négyszer is labdát fogott, a kipattanó egyszer sem a szegediek kezében landolt. A félidő felénél elúszni látszott a hajó. (23-29)

Rossz volt látni, hogy az Aalborg félgőzzel játszva tartani tudja az 5-6 gólos különbséget, és ahhoz, hogy ne nyíljon jobban az olló, a Picknek kellett megizzadnia. Az 54. percben az idei BL gólrekord is megdőlt, sajnos ennek cseppet sem örült senki, merthogy az egy meccsen kapott gólok száma nőtt a vendégeknél 36-ra Mikkel Hansen találatával. Az utolsó percekben már azon kellett izgulni, hogy ne legyen tíz a két csapat között a végén, de ma ez sem sikerült.

A Pick Szeged utoljára a 2012/13-as szezonban kapott ki sosorzatban négy nemzetközi meccsen, akkor bő egy hónapon belül a Füschse Berlin, Dinamo Minszk és a Barcelona verte a kékeket oda-vissza. A bajnokságban és a BL-ben most szünet következik, október 22-én a Veszprém elleni rangadóval folytatja a Pick Szeged a bajnokságban, majd október 26-án az Elverum érkezik a BL-ben. Azt nagyon reméljük, hogy a legutóbb 2011/12-ben látott hat meccses nemzetközi győzelem nélküli széria nem lesz veszélyben...

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló.
Pick Szeged–Aalborg (dán) 29–41 (15–17)
Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 5300 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Rosta 4, Radivojevics 2/2, Martins, Blonz 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg Handbold: Gade – Björnsen 6, Sandell, J. Nielsen 4, Möllgaard, Pálmarsson 1, Barthold 10. Csere: Aggefors (kapus), M. Hansen 11/3, Claar 2, Antonsen 1, Hangaard 6. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.