KÉPGALÉRIA!

Negyvenegy kapott gól, reménytelen játék, újabb Pick vereség

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három BL meccsen egyetlen pontot sem szerezett a Pick Szeged az idei szezonban, és ami ennél aggasztóbb volt, mind a három meccsen sok gólt kapott és nagy gólkülönbséggel kapott ki. Az Aalborg elleni, szezonbeli második hazai meccsén égetően fontos volt az első pontok megszerzése. A két csapat közös múltja igencsak kedvező volt a szegedieknek, nyolc meccsükből hétszer nyertek, az Aalborg egyszer győzött, tavaly decemberben hazai pályán. A szegediek keretében továbbra sem lehetett ott a hosszabb ideje sérült Luka Stjepancic, és a Barca ellen megsérülő Borut Mackovsek, ott volt viszont a Kiel meccset bokasérülés miatt kihagyó Bánhidi Bence.

A „győzelmi kényszer” szellemében egy 3-0-ás rohammal nyitott a Pick, de a vendégek gyorsan eszméltek és Mikkel Hansen, illetve Aron Pálmarsson góljaival visszajöttek egyre. A vezetést nem tudták átvenni a dánok, de ez volt akkor a kisebb gondja a Szegednek, merthogy a 8. percben Bánhidi fájdalmas arccal ült le a padra. A hüvelykujját vizsgálták, majd az egészségügyi stáb kíséretében besétált az öltözőbe. (5-4)

Nem zökkentette ki ez a kékeket a ritmusból, stabilizálni tudták kétgólos előnyüket. Az előző három meccshez képest szembetűnően jobban zárt a szegedi védelem, azonban az is érződött, hogy nem a legprecízebb elem ez még a játékukban. Egy-egy megingást viszont az Aalborg ki is használt, így a félidő felére visszajöttek döntetlenre. Közben Bánhidi is visszatért a kispadra, egy kötéssel a kezén jelezte, hogy folytatásra kész. (9-9)

Döntetlenig ment a vendégeknek, de a vezetést nem tudták átvenni, sőt a Szeged gyors gólokat tudott szerezni és meg is léptek kettővel. Ha nem hibáznak annyit, mint tették, akkor ez a kettő lehetett volna több is, de hibáztak, így a 25. percben Juan Pastor Carlosnak kellett időt kérnie. De hiába a tanácsok a kispadról, Hoxer Hangaard gyors egymásutánban kétszer is betalált, így a félidő hajrájára a vendégeknél volt az előny és a kisebb hullámvölgybe kerülő Pickkel szemben meg is tudták őrizni. (15-17)

Aki későn ért vissza a büféből bizony dörzsölgethette a szemét rendesen, mert rettenetesen rosszul kezdte a Pick a második félidőt. Futószalagon maradtak ki a helyzetek, a túloldalon futószalagon jöttek a gólok, így a 33. perc elején már öt góllal vezettek a vendégek. Nem találta a játékát a Pick, így a nagyobb bajt megelőzendő mínusz hatnál a 36. percben időt kért Juan Carlos Pastor. (16-22)

Mint egy autó, amelyiknek a beragadt a kéziféke, olyan volt a kékek játéka. Támadásban lassan, körülményesen és bátortalanul próbálkoztak, inkább kevesebb, mint több sikerrel, védekezésben pedig képtelenek voltak tartani az Aalborg lövőit. Érthetetlen volt ami a pályán történt és sajnos egyre elkeserítőbb is. Egy-egy apró villanás, csupán ennyi jutott a Picknek, jellemző, hogy volt olyan támadás, amikor a második félidőt kezdő Mirko Alilovicot visszaváltó Mikler Roland egy akción belül négyszer is labdát fogott, a kipattanó egyszer sem a szegediek kezében landolt. A félidő felénél elúszni látszott a hajó. (23-29)

Rossz volt látni, hogy az Aalborg félgőzzel játszva tartani tudja az 5-6 gólos különbséget, és ahhoz, hogy ne nyíljon jobban az olló, a Picknek kellett megizzadnia. Az 54. percben az idei BL gólrekord is megdőlt, sajnos ennek cseppet sem örült senki, merthogy az egy meccsen kapott gólok száma nőtt a vendégeknél 36-ra Mikkel Hansen találatával. Az utolsó percekben már azon kellett izgulni, hogy ne legyen tíz a két csapat között a végén, de ma ez sem sikerült.

A Pick Szeged utoljára a 2012/13-as szezonban kapott ki sosorzatban négy nemzetközi meccsen, akkor bő egy hónapon belül a Füschse Berlin, Dinamo Minszk és a Barcelona verte a kékeket oda-vissza. A bajnokságban és a BL-ben most szünet következik, október 22-én a Veszprém elleni rangadóval folytatja a Pick Szeged a bajnokságban, majd október 26-án az Elverum érkezik a BL-ben. Azt nagyon reméljük, hogy a legutóbb 2011/12-ben látott hat meccses nemzetközi győzelem nélküli széria nem lesz veszélyben…

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló.
Pick Szeged–Aalborg (dán) 29–41 (15–17)
Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 5300 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Rosta 4, Radivojevics 2/2, Martins, Blonz 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg Handbold: Gade – Björnsen 6, Sandell, J. Nielsen 4, Möllgaard, Pálmarsson 1, Barthold 10. Csere: Aggefors (kapus), M. Hansen 11/3, Claar 2, Antonsen 1, Hangaard 6. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Előző sztori

Bőszen szapulta a szegedi városvezetés Binszki Józsefet, akiből most inkább alpolgármestert faragnak

Következő sztori

Spórolás az energiaválság miatt, alpolgármester lesz Binszkiből – közgyűlés percről-percre