Most a túlélésért küzdenek a szegedi halászcsárdák

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte minden vendéglátóegység a túlélésért küzd, profitról nem igazán álmodnak – nyilatkozta lapunknak a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház ügyvezető igazgatója.

Nem egyszerű a szegedi vendéglátósok és szórakozóhelyek helyzete, azonban aki csak tud, kitart: nemrég a SING SING Music Hall, a Retro Klub tulajdonosa nyilatkozta azt lapunknak, hogy elbocsátások és áremelés nélkül üzemelteti tovább a következő hónapokban a két szórakozóhelyet.

A Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa, Frank Sándor a Délmagyarnak nyilatkozott úgy: ha kell, fatüzelésű üstházban, a három fiával együtt fogja készíteni a halételeket. Ez a veszély vélhetően csak a jövő év elejétől fog fennállni, mivel a csárdának addigra jár le a gázszolgáltatóval kötött szerződésük.

Lapunknak nyilatkozott a régi Tisza Gyöngye helyén található Szálka Halászcsárda és Rendezvényház ügyvezető igazgatója is. Mint mondta, ugyanúgy küzdenek ők is a jelenlegi helyzettel, mint mindenki más a vendéglátásban.

Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel ők a hely tulajdonosai, azaz nem fizetnek bérleményt, ezért úgy érzik, jobb helyzetben vannak, mint azok a belvárosi vendéglátósok, akik bérlik a helyüket.

Kerestük a Kiskőrössy Halászcsárdát is az ügyben, akik péntek délelőttre ígértek választ lapunknak.

Furcsa a helyzet a Belvárosi Moziban

Mint ismeretes, decembertől és januártól szinte az összes önkormányzati fenntartású intézmény bezár márciusig. Közülük a legkülönlegesebb helyzetben a Belvárosi Mozi van, melyet januártól egészen március 3-áig terveznek zárva tartani.

A Vaszy Viktor téri épület ugyanis két vendéglátóhelynek is otthont ad: a mozi galériáján a Studio 55 Bar&Lounge-nak, a hátsó, Deák Ferenc utcáig kinyúló oldalán pedig a 26 éves Grand Cafénak.

Utóbbi igen nehéz helyzetbe került, melyet jól jelez, hogy a nagymúltú vendéglátóhely rezsi- és válságmenedzsment hétvégét hirdetett.

Még az önkormányzat bezárással kapcsolatos bejelentése előtt kerestük a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, Kolonics Erikát annak kapcsán, hogy mi lesz a két vendéglátóhely sorsa, választ azonban egyelőre még nem kaptunk.

Előző sztori

Ukrán címerre cserélik a turulmadarat a munkácsi várban

Következő sztori

A száz legnagyobb Csongrád-Csanád megyei cég összesített árbevétele átlépte a kétezer milliárd forintot