Közélet

Mire költötte a szegedi baloldal a guruló dollárokat?

Mire költötte a szegedi baloldal a guruló dollárokat?

2022. október 27., csütörtök
Mire költötte a szegedi baloldal a guruló dollárokat?

A címben szereplő kérdést Német Ferenc, a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője tette fel csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselő elmondta, hogy Botka László stratégiai politikai szövetségese,

Márki-Zay Péter a közelmúltban tett nyilatkozataiban egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat azért, hogy a Fidesz-KDNP-kormányt megbuktassák.

Hozzátette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és Youtube-hirdetéseket.

„Mihálik Edvin, a Momentum országgyűlési jelöltje és Szabó Sándor MSZP-s parlamenti képviselő azóta is hallgat arról, mennyi pénz jutott nekik a guruló dollárokból, és mire költötték azt.

A Szegedi Közgyűlés legutóbbi ülésén is hiába faggattuk őket erről - némák maradtak. Botka László sem szóltalt meg a számára is kínos ügyben, és nem adott választ arra a kérdésre, az általa vezetett baloldal mennyi pénzt kapott, és ezek hová vándoroltak. A médiának mindig oly közlékeny Ujhelyi István szegedi baloldali EP-képviselő sem óhajt nyilatkozni a guruló dollárokról.”-világított rá Német Ferenc.

Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy

közben a baloldal - annak szegedi politikusaival az élen - minden olyan kérdésben, ahol a magyar érdek ütközik a brüsszeli vagy egyéb nyugati érdekekkel, sosem a magyar érdek képviselete mellett foglal állast.

Rámutatott, hogy mindez a migráció, a háború és a szankciók kérdésében is így volt.

"A baloldal az illegális migráció, a háború és a szankciók mellett foglalt állast - szemben a magyar érdeket képviselő magyar kormány poltikájával. Felmerül a kérdés, vajon ebben a meggyőződésben mekkora szerepet jászhattak a guruló dollárok? Vajon a magyar emberek véleményét kikérni hivatott nemzeti konzultációs íveket elégetni szándekozó Mihalik Edvin ugyanilyen szigorú volt a hozzá guruló dollárokkal kapcsolatosan is?

Itt az ideje, hogy Mihalik Edvin, Szabó Sándor, Botka László és Ujhelyi István is színt valljon arról, hogy az Amerikából származó kampánypénzekből mekkora összeg érkezett a szegedi dollárbaloldalhoz!

Mi a szegediekkel együtt várjuk az érintett politikus egyértelmű válaszát!”-zárta mondandóját Német Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.