Mire költötte a szegedi baloldal a guruló dollárokat?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A címben szereplő kérdést Német Ferenc, a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője tette fel csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselő elmondta, hogy Botka László stratégiai politikai szövetségese,

Márki-Zay Péter a közelmúltban tett nyilatkozataiban egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat azért, hogy a Fidesz-KDNP-kormányt megbuktassák.

Hozzátette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és Youtube-hirdetéseket.

„Mihálik Edvin, a Momentum országgyűlési jelöltje és Szabó Sándor MSZP-s parlamenti képviselő azóta is hallgat arról, mennyi pénz jutott nekik a guruló dollárokból, és mire költötték azt.

A Szegedi Közgyűlés legutóbbi ülésén is hiába faggattuk őket erről – némák maradtak. Botka László sem szóltalt meg a számára is kínos ügyben, és nem adott választ arra a kérdésre, az általa vezetett baloldal mennyi pénzt kapott, és ezek hová vándoroltak. A médiának mindig oly közlékeny Ujhelyi István szegedi baloldali EP-képviselő sem óhajt nyilatkozni a guruló dollárokról.”-világított rá Német Ferenc.

Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy

közben a baloldal – annak szegedi politikusaival az élen – minden olyan kérdésben, ahol a magyar érdek ütközik a brüsszeli vagy egyéb nyugati érdekekkel, sosem a magyar érdek képviselete mellett foglal állast.

Rámutatott, hogy mindez a migráció, a háború és a szankciók kérdésében is így volt.

“A baloldal az illegális migráció, a háború és a szankciók mellett foglalt állast – szemben a magyar érdeket képviselő magyar kormány poltikájával. Felmerül a kérdés, vajon ebben a meggyőződésben mekkora szerepet jászhattak a guruló dollárok? Vajon a magyar emberek véleményét kikérni hivatott nemzeti konzultációs íveket elégetni szándekozó Mihalik Edvin ugyanilyen szigorú volt a hozzá guruló dollárokkal kapcsolatosan is?

Itt az ideje, hogy Mihalik Edvin, Szabó Sándor, Botka László és Ujhelyi István is színt valljon arról, hogy az Amerikából származó kampánypénzekből mekkora összeg érkezett a szegedi dollárbaloldalhoz!

Mi a szegediekkel együtt várjuk az érintett politikus egyértelmű válaszát!”-zárta mondandóját Német Ferenc.

Előző sztori

Tanártüntetés: egyeztetésre hívta a sztrájkbizottságot a közoktatási államtitkár

Következő sztori

Orbán Viktor: tegyük újra nagyszerűvé a magyar–amerikai kapcsolatokat!