Jutott-e a szegedi baloldalnak a Márki-Zay-féle guruló dollárokból?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tápai Péter a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a nyilatkozatának alapján összességében 1,86 milliárd forintnak megfelelő dollár adományt kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A szegedi Fidesz alelnöke emlékeztetett, bár Márki-Zay előbb tagadta, hogy ezeket a pénzeket a választási kampányukra fordították volna, később már úgy nyilatkozott, hogy az Action for Democracy támogatását bevallottan a magyar kormány leváltására kapták Amerikából.

A rendelkezésünkre álló információk alapján világosan látszik: a hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból – és végső soron a “Dollárpapa”, Soros György jóvoltából – finanszírozták.

fogalmazott a képviselő.

Tápai hozzátette, azontúl, hogy a történtek a jóérzésű magyar emberekben morális kérdéseket vetnek fel, az eljárás – mint jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet a magyar választási folyamatokba – a pártok finanszírozását szabályozó törvény alapján egyértelműen jogellenes.

Kiemelte, ez komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért is indokolt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága által elindított vizsgálat.

Fotó: Sándor Judit

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szegedi embereknek joguk van tudni, hogy a Márki-Zay Pétert favorizáló, Botka László vezette baloldal kapott-e a guruló dollárokból, és ha igen, mennyit és mire fordították az összeget.

Mennyi pénz jutott a dollárbaloldal szegedi képviselőjelöltjeinek, Szabó Sándornak és Mihálik Edvinnek a kampányára? Mit kért a támogatásért cserébe tőlük a Dollárpapa?

tette fel kérdéseit a képviselő.

Tápai a szegedi Fidesz nevében felszólította az érintetteket, Botka Lászlót, Szabó Sándort és Mihálik Edvint, álljanak a nyilvánosság elé, valljanak színt és válaszoljanak a szegedieket is érintő és érdeklő kérdésekre.

Tápai Péter állításaival kapcsolatban kérdéseket küldtünk Botka Lászlónak, Szabó Sándornak és Mihálik Edvinnek is. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Politikai tőkét kovácsolna a baloldal a pedagógusok helyzetéből

Következő sztori

Idén is lesz Tök-Jó Félmaraton és családi futónap!