Közélet

Joób Márton: ne zárják be a Mars téri piacot karácsony előtt!

Joób Márton: ne zárják be a Mars téri piacot karácsony előtt!

2022. október 27., csütörtök
Joób Márton: ne zárják be a Mars téri piacot karácsony előtt!

Az önkormányzati képviselő azzal a kéréssel fordul a városvezetéshez, illetve Rácz Attilához, a Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjéhez, hogy december 19-én ne zárják be a Mars téri piacot.

Joób Márton a lapunkhoz eljuttatott közleményében emlékeztet, a közgyűlés Botka László javaslatára október 21-én arról döntött, hogy bezárnak a sportlétesítmények, kulturális intézmények és a téli hónapokban hétfőnként a Mars téri piac is bezárja kapuit.

https://szegedma.hu/2022/10/megszavaztak-szinte-minden-onkormanyzati-intezmeny-bezar-telre

Mint írja, a közgyűlést megelőzően arra kérte a testületet, hogy vegyék figyelembe a kereskedők és a lakosság érdekeit is, és eszerint hozzák meg a piac bezárása, illetve nyitvatartási idejének csökkentésére vonatkozó döntést.

Ezt azért is tartom fontosnak, mert az elmúlt években Rácz Attila ügyvezetése alatt számos átgondolatlan intézkedés történt a kereskedőkkel illetve a piacot használó szegediekkel szemben. Példaként említeném a Cserepes sori piac bezárása körüli zűrzavart, ahol nagyon félrecsúszott a kommunikáció a kereskedők és az önkormányzat között.

fogalmaz Joób Márton.

A képviselő éppen ezért is tartja kiemelten fontosnak a jó kapcsolatot, párbeszédet a piacon árusító személyekkel és az ott vásárló szegediekkel.

Hangsúlyozza, a karácsony előtti napok kiemelt fontossággal bírnak, mind a kereskedők, mind pedig a lakosság számára, éppen ezért elhamarkodott és nem átgondolt döntésnek tartja - takarékosságra hivatkozva - az aranyvasárnap utáni hétfői zárvatartást.

Különösen fájó ez úgy, hogy a piacon árusítókkal nem történt egyeztetés, mert sajnálatos módon az ügyvezető és a kereskedők között - tudomásom szerint - nincs is kapcsolat. Arra kérem a döntéshozókat, hogy döntésük megváltoztatásával járuljanak hozzá, hogy december 19-én nyitva maradhasson a Mars téri piac!

zárta sorait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.