Joób Márton: ne zárják be a Mars téri piacot karácsony előtt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzati képviselő azzal a kéréssel fordul a városvezetéshez, illetve Rácz Attilához, a Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjéhez, hogy december 19-én ne zárják be a Mars téri piacot.

Joób Márton a lapunkhoz eljuttatott közleményében emlékeztet, a közgyűlés Botka László javaslatára október 21-én arról döntött, hogy bezárnak a sportlétesítmények, kulturális intézmények és a téli hónapokban hétfőnként a Mars téri piac is bezárja kapuit.

Mint írja, a közgyűlést megelőzően arra kérte a testületet, hogy vegyék figyelembe a kereskedők és a lakosság érdekeit is, és eszerint hozzák meg a piac bezárása, illetve nyitvatartási idejének csökkentésére vonatkozó döntést.

Ezt azért is tartom fontosnak, mert az elmúlt években Rácz Attila ügyvezetése alatt számos átgondolatlan intézkedés történt a kereskedőkkel illetve a piacot használó szegediekkel szemben. Példaként említeném a Cserepes sori piac bezárása körüli zűrzavart, ahol nagyon félrecsúszott a kommunikáció a kereskedők és az önkormányzat között.

fogalmaz Joób Márton.

A képviselő éppen ezért is tartja kiemelten fontosnak a jó kapcsolatot, párbeszédet a piacon árusító személyekkel és az ott vásárló szegediekkel.

Hangsúlyozza, a karácsony előtti napok kiemelt fontossággal bírnak, mind a kereskedők, mind pedig a lakosság számára, éppen ezért elhamarkodott és nem átgondolt döntésnek tartja – takarékosságra hivatkozva – az aranyvasárnap utáni hétfői zárvatartást.

Különösen fájó ez úgy, hogy a piacon árusítókkal nem történt egyeztetés, mert sajnálatos módon az ügyvezető és a kereskedők között – tudomásom szerint – nincs is kapcsolat. Arra kérem a döntéshozókat, hogy döntésük megváltoztatásával járuljanak hozzá, hogy december 19-én nyitva maradhasson a Mars téri piac!

zárta sorait.
Előző sztori

Megadta magát Hódmezővásárhely, intézményeket zárnak be

Következő sztori

Mit vegyek fel egy férfi farmerdzsekihez?