Videó a cikkben!

Imponáló játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétközi fordulóban egyik közvetlen riválisához, a Tiszakécskéhez látogatott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata. Nem túlzás azt állítani, hogy a szezon eddigi legjobb játékával rukkoltak elő a kék-feketék az első 45 perc során: futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, a labdavesztéseket követően egyből visszatámadtak, a középpályán nagyon kompaktan és agresszívan védekeztek. Ami a helyzeteket illeti: előbb Rédling előtt adódott nagy lehetőség, majd Bíró szerezhetett volna vezetést, ám a gólcsendet végül a csapatkapitány, Gajdos Zsolt törte meg a 42. percben egy mesteri visszatámadást követően.

A fordulás után hamar megduplázhatta volna előnyét a Szeged, ám a Rédling buktatásáért megítélt büntetőt Bíró nem tudta értékesíteni. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Tiszakécske az egyenlítésért, de újabb gól már nem született, így a Szeged 1-0-ra megnyerte a Tisza-parti rangadót.

A kék-feketék sorozatban hetedik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ráadásul újabb sikerüknek köszönhetően feljöttek a tabella ötödik helyére. Alekszandar Sztevanovics együttese vasárnap 15 órakor a Mosonmagyaróvárt fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Tiszakécskei LC –Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0-1)
Tiszakécske, Városi Sportcetrum, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi, Baghy).
Tiszakécskei LC: Halasi– Balázs B., Máté, Végső, Farkas N.(Vólent, 75.)– Gyurján, Szekér Á., Erdei C., Lovas Zs.– Zamostny, Balajti. Vezetőedző: Visinka Ede
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas– Könczey, Vári, Szilágyi, Kővári, Farkas Aurél, Gajdos (Bitó, 89.), Szatmári, RédlingBíró B. (Dobos Á., 71.), Kundrák (Haruna, 89.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gól: Gajdos (42.).

Alekszandar Sztevanovics:  Az első félidőt nagyon jól kezdtük, ennek köszönhetően az eredmény is úgy alakult, ahogyan azt elvártuk. Ennek ellenére több helyzetet is kihagytunk, több góllal is vezethettünk volna. A második játékrészben növelhettük volna előnyünket, de büntetőt is hibáztunk. Elégedettek lehetünk, hiszen egy nehéz ellenfél ellen sikerült nyerni.

Előző sztori

400 ezres nettó fizetése volt a tanárnak, aki miatt a tüntetéseket szervezték

Következő sztori

Több mint százmillió oka van Ujhelyi Istvánnak megtartani a mandátumát