Sport

Imponáló játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Imponáló játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

2022. október 6., csütörtök
Imponáló játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

A hétközi fordulóban egyik közvetlen riválisához, a Tiszakécskéhez látogatott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata. Nem túlzás azt állítani, hogy a szezon eddigi legjobb játékával rukkoltak elő a kék-feketék az első 45 perc során: futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, a labdavesztéseket követően egyből visszatámadtak, a középpályán nagyon kompaktan és agresszívan védekeztek. Ami a helyzeteket illeti: előbb Rédling előtt adódott nagy lehetőség, majd Bíró szerezhetett volna vezetést, ám a gólcsendet végül a csapatkapitány, Gajdos Zsolt törte meg a 42. percben egy mesteri visszatámadást követően.

A fordulás után hamar megduplázhatta volna előnyét a Szeged, ám a Rédling buktatásáért megítélt büntetőt Bíró nem tudta értékesíteni. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Tiszakécske az egyenlítésért, de újabb gól már nem született, így a Szeged 1-0-ra megnyerte a Tisza-parti rangadót.

A kék-feketék sorozatban hetedik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ráadásul újabb sikerüknek köszönhetően feljöttek a tabella ötödik helyére. Alekszandar Sztevanovics együttese vasárnap 15 órakor a Mosonmagyaróvárt fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Tiszakécskei LC –Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0-1)
Tiszakécske, Városi Sportcetrum, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi, Baghy).
Tiszakécskei LC: Halasi– Balázs B., Máté, Végső, Farkas N.(Vólent, 75.)– Gyurján, Szekér Á., Erdei C., Lovas Zs.– Zamostny, Balajti. Vezetőedző: Visinka Ede
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas– Könczey, Vári, Szilágyi, Kővári, Farkas Aurél, Gajdos (Bitó, 89.), Szatmári, RédlingBíró B. (Dobos Á., 71.), Kundrák (Haruna, 89.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gól: Gajdos (42.).

Alekszandar Sztevanovics:  Az első félidőt nagyon jól kezdtük, ennek köszönhetően az eredmény is úgy alakult, ahogyan azt elvártuk. Ennek ellenére több helyzetet is kihagytunk, több góllal is vezethettünk volna. A második játékrészben növelhettük volna előnyünket, de büntetőt is hibáztunk. Elégedettek lehetünk, hiszen egy nehéz ellenfél ellen sikerült nyerni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.