Gyurcsány Ferenc letörpézte Orbán Viktort

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Demokratikus Koalíció elnöke „Törpe” címmel írt Facebook-bejegyzést Orbán Viktorról. Gyurcsány Ferenc szerint, a kormányfő „pár forintért eladná” a magyar nemzet lelkét.

„A Törpe nem törpeállamot vezet. Úgy két-három százalék az egészhez képest. Ez nem kevés. Vannak kisebbek és nagyobbak is. A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van. Nem szeret törpe lenni. Sejtem, lehetnek fiatalkori becsípődései is. Csak gondolom. Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem”

fogalmaz dolgozatában Gyurcsány Ferenc.

A parlament őszi ülésszakának első napján Orbán Viktor többek között azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy „az energia területén mi, Európa törpék vagyunk”, Oroszország pedig óriás. „Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra” – tette hozzá a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc erre utalva azt írta: 

„Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével. Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is.”

Gyurcsány Ferenc szerencsétlen törpének nevezte Orbán Viktort, akiről azt írta: mentegeti a gyilkost, és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért”. Majd azt írta: „Nem tudom, annak idején mennyibe került a francia államnak a nyaktiló, a guillotine megépítése, felállítása, a hóhér díja. Nem tudom, hány souval lett volna olcsóbb a vekni, ha az állam lemond a büntetés fejmetsző eszközéről. De azt látom, hogy a rongy magyar kormányfő pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét.

Rongy ember. Piszkos. Történelmi Törpe. Meg egyébként is”

hangsúlyozta Gyurcsány.

Hont András: Végre! Elérkeztünk a méltó színvonalhoz

A DK-elnök bejegyzéséről Hont András újságíró szarkasztikus Facebook-posztban fejtette ki véleményét. Mutatjuk!

(Via: Mandiner)

Előző sztori

Elhalasztják a szegedi Horthy Miklós-emlékmű avatását

Következő sztori

Energiatakarékosság miatt változtat a Szeged-Csanád GA