Alapfokú végzettség nélkül akart jogosítványt szerezni Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki autós oktatója útján nyújtott be hamis végzettségi igazolást a Csongrád-Csanád megyei vizsgaközpont ügyfélszolgálatán tavaly novemberben. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. nyarán B kategóriás jogosítvány megszerzése érdekében jelentkezett egy autóvezetői tanfolyamra, majd a kötelező vezetési óraszámok teljesítését követően az autósiskola közúti vizsgára jelentette be őt. A vizsgahely azonban észlelte, hogy a férfi nem igazolta, hogy alapfokú végzettséggel rendelkezik, így ennek hiányában nem volt vizsgára bocsátható.

Hogy a jogosítványt mégis letehesse, a vádlott egy hamis iskolai bizonyítványt szerzett be, majd azt oktatója közreműködésével adta le az ügyfélszolgálaton, mivel nála éppen nem volt maszk, így az ügyféltérbe a hatályos járványügyi előírások miatt nem léphetett be.  

Az autósoktató nem tudott az irat valótlan tartalmáról. A Szegedi Járási Ügyészség az elkövetőt közokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja.  A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Korábban megírtuk, az energiaválság következtében egyre drágábbá vált a vezetői engedély megszerzése, sokan megpróbálnak kiskapukat keresni, ezt kihasználva egyre több a szélhámos.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

A Szegedi Tudományegyetem hat kara huszonhét mesterképzést hirdet

Következő sztori

Spórolás miatt költözött a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség