Krimi

Alapfokú végzettség nélkül akart jogosítványt szerezni Szegeden

Alapfokú végzettség nélkül akart jogosítványt szerezni Szegeden

2022. október 19., szerda
Alapfokú végzettség nélkül akart jogosítványt szerezni Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki autós oktatója útján nyújtott be hamis végzettségi igazolást a Csongrád-Csanád megyei vizsgaközpont ügyfélszolgálatán tavaly novemberben.

A vádirat szerint a vádlott 2021. nyarán B kategóriás jogosítvány megszerzése érdekében jelentkezett egy autóvezetői tanfolyamra, majd a kötelező vezetési óraszámok teljesítését követően az autósiskola közúti vizsgára jelentette be őt. A vizsgahely azonban észlelte, hogy a férfi nem igazolta, hogy alapfokú végzettséggel rendelkezik, így ennek hiányában nem volt vizsgára bocsátható.

Hogy a jogosítványt mégis letehesse, a vádlott egy hamis iskolai bizonyítványt szerzett be, majd azt oktatója közreműködésével adta le az ügyfélszolgálaton, mivel nála éppen nem volt maszk, így az ügyféltérbe a hatályos járványügyi előírások miatt nem léphetett be.

Az autósoktató nem tudott az irat valótlan tartalmáról.A Szegedi Járási Ügyészség az elkövetőt közokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Korábban megírtuk, az energiaválság következtében egyre drágábbá vált a vezetői engedély megszerzése, sokan megpróbálnak kiskapukat keresni, ezt kihasználva egyre több a szélhámos.

https://szegedma.hu/2022/10/egyre-tobb-a-konnyu-jogositvanyszerzessel-csabito-szelhamos

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.