Balhé

10 millió forintot perelt el a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórháztól

10 millió forintot perelt el a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórháztól

2022. október 12., szerda
10 millió forintot perelt el a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórháztól

A Szegedi Törvényszék jogerős ítéletével helybenhagyta a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amelyben a bíróság kötelezte a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központot, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak 9,42 millió forintot fizessen a város tulajdonában lévő, de a kórház területén lévő parkoló használatáért. Az egészségügyi intézmény főigazgatója ezt morálisan elfogadhatatlannak tartja.

Kallai Árpád a Délmagyarországnak elmondta, ha a kamatokat és a perköltséget is hozzászámolják, az összeg már megközelíti a 10 millió forintot, ami az intézmény számára hatalmas összeg, a labor működésének nagyjából félhavi költsége.

Az igazgató nagyon furcsának tartja, hogy egy olyan intézménytől perelt el pénzt az önkormányzat, amely a város és környéke betegeit igyekszik egyre nehezebbé váló körülmények között ellátni, gyógyítani. Kallai Árpád a Délmagyarnak előrevetítette, a Kúriához fordulnak annak érdekében, hogy az igazukat megvédjék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.