Vlagyimir Putyin milliókat mozgósított és a nukleáris fegyverek bevetéséről beszélt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében. Az orosz elnök azt mondta:

a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím félszigetet.

Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, és másokra akarják kényszeríteni az akaratukat. Véleménye szerint a Nyugat célja a gyengítés és a pusztítás és azt is hangsúlyozta, hogy a Nyugat agresszív oroszellenes politikájában átlépett minden határt. Putyin kijelentette azt is, hogy a a fő cél, a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik. 

Úgy tűnik Putyin erős lépésre szánta el magát

Az orosz elnök a mai nappal elrendelte a részleges mozgósítást. Kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok, tehát akik katonai gyakorlattal rendelkeznek-ez akár kétmilliós hadsereget is jelenthet.

Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. 

A népünket mindenáron megvédjük.

Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek

– fogalmazott az orosz elnök. Vlagyimir Putyin, aki beszédét úgy zárta:

NEM BLÖFFÖLÖK, AMIKOR AZT MONDOM, HOGY NUKLEÁRIS FEGYVEREKET IS BEVETHETEK.

Vlagyimir Putyin orosz elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én különleges katonai műveletvégrehajtását rendelte el Ukrajna ellen.

Frissítve!
Előző sztori

Újra üzemel a kübekházi határátkelőhely

Következő sztori

Energiaválság: korlátozásokkal üzemel tovább a mórahalmi fürdő