Közlekedés

Teljessé vált a tram-train flotta, megérkezett az utolsó jármű is

Teljessé vált a tram-train flotta, megérkezett az utolsó jármű is

2022. szeptember 15., csütörtök
Teljessé vált a tram-train flotta, megérkezett az utolsó jármű is

Szeptember 13-án megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos szerelvény is Magyarországra, amellyel teljessé vált a járműflotta – közölte a MÁV.

Mint arról a SzegedMa is beszámolt, várakozáson felüli a tram-train népszerűsége, az utasok nagyon kedvelik a félórás ütemben közlekedő vasútvillamost, ezt bizonyítja, hogy augusztusban 150 ezer utazáshoz vették igénybe a kötöttpályás közösségi közlekedés Magyarországon új, innovatív megoldását.

Lázár János szerdán arról írt a közösségi oldalán, hogy hamarosan sűríteni fogják a járatokat a csúcsidőszakban.

A MÁV közleménye szerint a vasútvillamos várakozáson felüli mértékben növekvő utazóközönsége legtöbbször munkanapokon, a reggeli és délutáni hivatásforgalmi időszakokban választja utazásához a közösségi közlekedés legújabb eszközét. A TramTrain kényelmes megoldást, új lehetőségeket és friss szemléletet hozott a térség közösségi közlekedésébe a fenntarthatóbb, élhetőbb jövő érdekében, amellyel az utasok egyre szélesebb köre szívesen azonosul.

Mint írják, a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő vasútvillamosok 216 főt tudnak elszállítani egyszerre. A sűrített, félórás menetrendet kiszolgáló vasútvillamos-járműpark biztonsággal üzemel. Az utolsó, 12. vasútvillamos szerelvénye kedd este érkezett meg Szentesre, a jármű daruzása és sínre helyezése szerda reggel sikeresen befejeződött. A Szentesi Motorgarázsban összeszerelés után a hatósági vizsgák megszerzését követően forgalomba állhat, és ezzel teljessé válhat majd a vasútvillamos-flotta.

Fotó: MÁV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.