Közélet

Szegeden nem sztrájkoltak a pedagógusok

Szegeden nem sztrájkoltak a pedagógusok

2022. szeptember 2., péntek
Szegeden nem sztrájkoltak a pedagógusok

Ugyan az országban több helyen is polgári engedetlenséget követtek el a pedagógusok – azaz nem álltak munkába – Szegeden nem történt ilyen a tanév első napján – tudta meg a Rádió 88 Tarnay Attilától. A Pedagógusok Szakszervezetének Csongrád-Csanád megyei elnöke ugyanakkor hozzátette, az elégedetlenség továbbra is megvan a pedagógusok részéről, a szakszervezet mellettük az őket támogató diákok mellett is.

Az időjárás is ősziesre fordult csütörtökön, amikor 2184 állami fenntartású általános és középiskolában mintegy hétszázezer diáknak kezdődött el a tanév.

Korábban írtunk arról, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a szakszervezetek képviselőinek írt levelet, amiben

arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz.

Arra kérte a PSZ és a PDSZ vezetőit, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést ne támogassák.

Egy Magyar Nemzet birtokába jutott levél szerint a PDSZ egyik képviselője, egy fejlesztőpedagógus a fővárosban arról tájékoztatta a szülőket, hogy a tantestület a szakszervezettől függetlenül polgári engedetlenséget szervez az első két tanítási napon. A szülők ezt nem támogatták és arra szólították fel a pedagókusokat, hogy tanítsanak.

JELENLÉTI OKTATÁSRA KÉSZÜL A KORMÁNY

- A kormány mindent megtesz azért, hogy hagyományos órarendben, a szokott módon felfűtött iskolákban, zavartalanul folyjon az oktatás az új tanévben - mondta a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára az országos református tanévnyitón szombaton Hódmezővásárhelyen. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, a tanulóknak az iskolában, a tanároknak a katedrán, a szülőknek a munkahelyükön van a helyük. Ettől is függ, hogy megerősödve kerül-e ki az ország a még el nem múlt járványidőszakból, a háborús veszélyhelyzetből és az energiaválságból - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.