Szegeden nem sztrájkoltak a pedagógusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan az országban több helyen is polgári engedetlenséget követtek el a pedagógusok – azaz nem álltak munkába – Szegeden nem történt ilyen a tanév első napján – tudta meg a Rádió 88 Tarnay Attilától. A Pedagógusok Szakszervezetének Csongrád-Csanád megyei elnöke ugyanakkor hozzátette, az elégedetlenség továbbra is megvan a pedagógusok részéről, a szakszervezet mellettük az őket támogató diákok mellett is.

Az időjárás is ősziesre fordult csütörtökön, amikor 2184 állami fenntartású általános és középiskolában mintegy hétszázezer diáknak kezdődött el a tanév.

Korábban írtunk arról, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a szakszervezetek képviselőinek írt levelet, amiben

arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz.

Arra kérte a PSZ és a PDSZ vezetőit, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést ne támogassák.

Egy Magyar Nemzet birtokába jutott levél szerint a PDSZ egyik képviselője, egy fejlesztőpedagógus a fővárosban arról tájékoztatta a szülőket, hogy a tantestület a szakszervezettől függetlenül polgári engedetlenséget szervez az első két tanítási napon. A szülők ezt nem támogatták és arra szólították fel a pedagókusokat, hogy tanítsanak.

JELENLÉTI OKTATÁSRA KÉSZÜL A KORMÁNY

– A kormány mindent megtesz azért, hogy hagyományos órarendben, a szokott módon felfűtött iskolákban, zavartalanul folyjon az oktatás az új tanévben – mondta a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára az országos református tanévnyitón szombaton Hódmezővásárhelyen. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, a tanulóknak az iskolában, a tanároknak a katedrán, a szülőknek a munkahelyükön van a helyük. Ettől is függ, hogy megerősödve kerül-e ki az ország a még el nem múlt járványidőszakból, a háborús veszélyhelyzetből és az energiaválságból – tette hozzá.

Előző sztori

Elstartolt a per az ElkXrtuk című film miatt

Következő sztori

Két év után újra megrendezik a rákosi vipera napot a Szegedi Vadasparkban