Gazdaság

Rezsi: jó hír a szegedi több generációval együttélő családoknak

Rezsi: jó hír a szegedi több generációval együttélő családoknak

2022. szeptember 10., szombat
Rezsi: jó hír a szegedi több generációval együttélő családoknak

A szeptember 9-én a Magyar Közlönyben új kormányrendeletet tettek közzé a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról - vette észre az Index.

A kormány határozott a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények bevezetéséről, miszerint rendeltetési egységek szerint fog járni a rezsicsökkentett, korlátozott árú gáz- és villanyfogyasztás.

Csökkentett áron fogyaszthatnak 

Az új rendelet alapján a rezsicsökkentés új feltételeinek bevezetésével azok, akik a legnagyobbat bukták – a jogilag egy ingatlanon osztozó, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek – újra és újra igényelhetik és továbbra is rezsicsökkentett áron juthatnak hozzá az áramhoz és a gázhoz.

Ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység (a továbbiakban: lakás rendeltetési egység) található, a települési önkormányzat jegyzője (a továbbiakban: eljáró hatóság) kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról – tájékoztat a Magyar Közlönyben megjelent rendelet.

A hatósági bizonyítvány a ténylegesen kialakult állapotot fogja igazolni. Az  eljáró hatóság az ingatlanra esetlegesen jogszabályban meghatározott, a rendeltetési egységek számára vagy funkciójára vonatkozó korlátozást nem veszi figyelembe.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.