Pénzmosás és sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Márki-Zay Péterék ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyomozást indított a rendőrség a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében – írja a Magyar Nemzet. Márki-Zay Péter korábban maga is elismerte, hogy a mozgalmához érkeztek amerikai pénzek.

A lap cikke szerint feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkező külföldi anyagi támogatás ügyében Tényi István. Az ügyben feljelentéskiegészítést rendeltek el, majd az ORFK hétfőn arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A cikkben emlékeztetnek, Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjében augusztus végén számolt be arról, hogy

még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból. 

Azt is elárulta, hogy az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány egy tételben küldte ezt az összeget, de azt állította, hogy korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől, és a forrásokat a tengerentúlon sokan adták össze. 

Előző sztori

Facebookon írta le a szankciók hátrányait Orbán Viktor

Következő sztori

Összecsapott Orbán Viktor és Kálmán Olga az azonnali kérdések órájában