Novák Katalin részt vesz II. Erzsébet temetésén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novák Katalin és házastársa meghívást kapott a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-ei temetésére, amelyen a köztársasági elnök részt is vesz majd – írja a Telex a Sándor-palota közlésére hivatkozva.

A cikk szerint arról egyelőre nem tudni, hogy mekkora küldöttséggel érkeznek. A temetési szertartást a Westminster-palotával szomszédos Westminster-apátságban tartják majd. Ott nyugszanak a brit történelem olyan nagyjai, mint Hitvalló Eduárd, Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking vagy éppen Laurence Olivier, valamint ott házasodott meg és ott koronázták meg a királynőt. A 18. század óta nem rendeztek ott temetési szertartást brit uralkodónak. A királyi család tagjai közül legutóbb Erzsébet anyakirálynét temették el a Westminster-apátságban – írták.

A temetési szertartásra a világ minden tájékáról érkeznek majd államfők, és ott lesznek a korábbi brit miniszterelnökök, valamint más meghatározó brit politikusok is a királyi család tagjain kívül – olvasható a Telex cikkében.

FRISSÍTVE A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYÉVEL
Előző sztori

Szeged szívében, fényes nappal fogtak el migránsokat

Következő sztori

Teljesen megújulhat a Gogol utca, de ennek van egy feltétele