Közélet

Nagy sikerrel és egy facsemete örökbefogadásával zárult az SZTE sportnapja

Nagy sikerrel és egy facsemete örökbefogadásával zárult az SZTE sportnapja

2022. szeptember 20., kedd
Nagy sikerrel és egy facsemete örökbefogadásával zárult az SZTE sportnapja

Az idei, centenáriumi évhez kapcsolódva SZTE 100 – Mozdulj ki! néven hirdetett kihívást tavasszal. A cél az volt, hogy legalább 100 óra mozgást összegyűjtsenek a résztvevők, hogy egy fát ültethessenek a szervezők a Füvészkertben. A Fűvészkertben rendezett programokon számos mozgásformával, például röplabdával, jógával, saját testsúlyos edzéssel gyűjthették a perceket, zárásként pedig 2 kilométeres futáson vehettek részt a mozogni vágyók. A sportnappal az SZTE is csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja globális programsorozathoz, amely Európában több száz egyetemen hallgatók ezreit mozgatott meg kedden.

A résztvevők messze túlszárnyalták és több mint száz napnyi sportolási időt gyűjtöttek össze az SZTE volt és jelenlegi polgárai. A kihívás teljesítésének emlékére egy régóta vágyott kaliforniai gyantásciprust adományozott az egyetem a Fűvészlertnek.

A különleges növényt Rovó László rektor fogadta örökbe az SZTE nevében, aki Fendler Judit kancellárral és Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízottal közösen örökbefogadó névtáblát helyezett el a csemete tövénél. Az SZTE kancellár kiemelte, hogy a jövő évi sportnapot már mint Magyarország legegészségesebb egyeteme cím birtokosaként szervezhesse meg az SZTE. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.