Nagy sikerrel és egy facsemete örökbefogadásával zárult az SZTE sportnapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei, centenáriumi évhez kapcsolódva SZTE 100 – Mozdulj ki! néven hirdetett kihívást tavasszal. A cél az volt, hogy legalább 100 óra mozgást összegyűjtsenek a résztvevők, hogy egy fát ültethessenek a szervezők a Füvészkertben. A Fűvészkertben rendezett programokon számos mozgásformával, például röplabdával, jógával, saját testsúlyos edzéssel gyűjthették a perceket, zárásként pedig 2 kilométeres futáson vehettek részt a mozogni vágyók. A sportnappal az SZTE is csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja globális programsorozathoz, amely Európában több száz egyetemen hallgatók ezreit mozgatott meg kedden.

A résztvevők messze túlszárnyalták és több mint száz napnyi sportolási időt gyűjtöttek össze az SZTE volt és jelenlegi polgárai. A kihívás teljesítésének emlékére egy régóta vágyott kaliforniai gyantásciprust adományozott az egyetem a Fűvészlertnek.

A különleges növényt Rovó László rektor fogadta örökbe az SZTE nevében, aki Fendler Judit kancellárral és Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízottal közösen örökbefogadó névtáblát helyezett el a csemete tövénél. Az SZTE kancellár kiemelte, hogy a jövő évi sportnapot már mint Magyarország legegészségesebb egyeteme cím birtokosaként szervezhesse meg az SZTE. 

Videó és fotók a cikkben!
Előző sztori

Halomban áll a szemét a Kereszttöltés utcában, a lakók patkányinváziótól tartanak

Következő sztori

Navracsics Tibor: Nem kell távozniuk a vagyonkezelő alapítványokból a minisztereknek