/

Még nem tudni, hogy nyitva maradnak, vagy sem a szegedi sportlétesítmények

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint a hét elején megírtuk, Joób Márton önkormányzati képviselő nyílt levelet írt Botka László polgármesternek, amiben kiemelte: a következő időszakban a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti, soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenézzen az energiaválság következményeként. Emlékeztett rá, hogy több településen már bejelentették a létesítmények bezárását vagy a szolgáltatások korlátozását, ezt elkerülendő,

kompromisszumos és gyors megoldásra kérte Botka Lászlót.

Jogos lehet az aggodalom

A baloldali képviselő aggodalma nem alaptalan.

A gazdasági válság mellett a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatójának szakmai hiányosságai is közrejátszhatnak abban, ha valóban kényszerűségből nélkülöznie kell a sportlétesítményeket a szegedieknek.

Mint azt korábban többször megírtuk, Nagy Katalin igazgató finoman szólva sem elfogadott vezetője a cégnek-erre Joób Márton is utalt nyílt levelében. Munkatársaival is nehezen találja a hangot, de a sportklubok vezetői is nehezen jutnak vele egyeszségre,

van olyan egyesület, akivel semmilyen kapcsolata nincs.

A vezető a kinevezése pillanatában jelezte: ő nem ért a sporthoz és ezt előnynek tartja. Kérdés, hogy aki nem ért a sporthoz, több egyesület helyzetét nem ismeri, ilyen válságos időkben mennyire tudja majd szivén viselni a rengeteg fiatal és amatör sportoló sorsát, és mennyire lesz kompromisszumkész.

A CSEND BESZÉL…

A sportlétesítményekért felelős igazgatót az utóbbi hónapokban is többször kerestük, lehetőséget kínáltunk neki arra, hogy a volt kollégái és a sportolók, sportvezetők által megfogalmazott kritikákra reagáljon. Nagy Katalin azonban inkább a hallgatást választotta és nem állt velünk szóba. A lehetőség továbbra is adott, megírjuk, ha válaszol korábban feltett kérdéseinkre.

Még nem tudni, hogy lesz bezárás vagy sem

Az igazgatót a Délmagyar kereste meg Joób Márton levele után, arról érdeklődve, hogy a magas energiaárak miatt terveznek ideiglenes, vagy végleges bezárást valamelyik létesítmény esetében. Válasz is érkezett.

Jelenleg a tulajdonossal együttműködve vizsgálják az energiaáremelkedés várható hatását a gazdálkodásukra, az egyes létesítményekre, a lehetőségekre és a mozgásterükre-írta válaszában. Hozzátette, hogy a szükséges és lehetséges takarékossági intézkedésekről egyeztetéseket kezdtek és folytatnak a következő hetekben a sportegyesületekkel.

‘Döntésekről még nem tudunk beszámolni”

– idézte a lap az igazgatót. Nagy Katalin azt is leírta, hogy általános energiahatékonysági intézkedéseket azonban már bevezettek: csak a szükséges világítást alkalmazzák például több létesítményben, edzések esetén nem minden lámpasort kapcsolnak fel és csökkentették a fényerőt.

Egyelőre kérdés, hogy mikor és hogyan lehet korcsolyázni a műjégpályán

Úszás még elérhető, korcsolya kérdés

Telente a korcsolyázás és az úszás a szegedi iskolák testnevelés óráiba vannak beillesztve, így kérdés az is, hogy ezeket az órákat meg tudják tartani vagy sem. Nagy Katalin válaszában azt írta, az iskolai úszás jelenleg elérhető, a korcsolyázás kapcsán az egyeztetések még folyamatban vannak. A sportegyesületekkel szintén zajlanak az egyeztetések.

Előző sztori

A magyar társadalom “hülye”, Orbán pedig olyan, mint Kádár-Soros-konferencia volt Budapesten

Következő sztori

Félmillió forintot keres az átlagmagyar