Videó a cikkben!

Izgalmas ízelítő érkezett minden idők legdrágább magyar filmjéből

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rákay Philip a napokban jelentette be, hogy befejezték minden idők legdrágább – több mint hatmilliárd forintból készülő – magyar filmjének, a Most vagy soha! forgatását. Csütörtökön ízelítőt kapott a nagyérdemű a grandiózus filmből, ugyanis egy másfél perces werkfilmet tettek közzé a Nemzeti Filmintézet Youtube-csatornáján.

Az NFI közleménye szerint utoljára azt rögzítette a stáb, amikor a márciusi ifjakat, legfőképp Petőfi Sándort üldöző Farkas, az osztrák titkosrendőr először felbukkan a történetben 1848. március 15. előestéjén.

Mint írják, a Lóth Balázs rendezésében, többek között Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Horváth Lajos Ottó, Fehér Tibor, Koltai-Nagy Balázs, valamint Reider Péter szereplésével készülő filmen jelenleg már a VFX szakemberek dolgoznak, akik többek között hozzáillesztik a leforgatott anyaghoz a 3D-ben rekonstruált Nemzeti Múzeumot, a dunai látképeket, illetve azt a több ezres tömeget, amely 174 éve elözönlötte az utcákat a forradalom kitörésekor.

 A tervek szerint a kész film 2024. tavaszán, az 1848-as forradalom 176. évfordulóján érkezik a mozikba.

Előző sztori

Négy szegedi a magyar váloagatottban

Következő sztori

Újabb Pick Szeged vereség a Bajnokok Ligájában