Kultúra

Ismét lesz Szent Gellért Fesztivál Szegeden

Ismét lesz Szent Gellért Fesztivál Szegeden

2022. szeptember 18., vasárnap
Ismét lesz Szent Gellért Fesztivál Szegeden

ASzeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivált rendeznek csütörtöktőlSzegeden.

A koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja aszegedi, vajdasági; bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát. Az október 2-ig tartó fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyekSzegedgazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok. A Dóm Látogatóközpont légköre és akusztikája biztosítja.

A fesztivál szeptember 22-én a székesegyházban a szegedi Solis Consort barokk estjével indul, melyen J. S. Bach és Vivaldi művei csendülnek föl. A rendezvényen két további kamarazenekari koncertet tartanak. Szeptember 26-án Anasztázia Csurakova orosz szoprán, Alessandro Misciasci olasz zongorista, valamint Kokas Dóra csellista és Balog József zongorista lép színpadra. Szeptember 30-án pedig Görög Noémi és Görög Enikő zongoristákat, valamint Yoon-Hee Kim dél-koreai hegedűművészt hallhatja a közönség.

A fesztiválhoz minden évben tartozik jótékonysági rendezvény. Az eseménysorozat zárásaként október 2-án a székesegyházban a Korábban Érkeztem Alapítvány javára ad hangversenyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.