Két év után visszatér a Bortér

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy a tavaszi Borfesztivál, úgy a Bortér is pihenőre kényszerült a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásoknak. Bár a tavaszinál jóval kisebb rendezvényről van szó, azért így is lesz, amitől nyüzsög a város a hét hátralevő részében.

A Borfesztivál és a nyári zenei fesztiválok után a Bortér is teljes gőzzel tér vissza a pandémia után. A Bortér eredetileg is jóval kisebb rendezvény volt meghirdetve, mint a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz köthető Borfesztivál, A Széchenyi és a Dugonics teret mellőzik, és csak a Dóm teret, illetve az Aradi Vértanúk terét lakják be a borászok, és “csak” 5 napra.

Közel 100 pincészet teszi tiszteletét a téren, valamint pálinkaházak, vendéglátósok és kézművesek – igaz, ők kevesebb számban.

Míg a kézművesek és borászok többnyire a Dóm teret lepik el, addig a sörfőzdék főként az Aradi vértanúk terén lesznek megtalálhatók.

A fellépők száma is jóval kevesebb, mint a tavaszi bormustrán: két színpadon összesen közel 20 fellépő érkezik, többek között az Útközband, az AV Acoustic, Várkonyi Tibi, Gerendás Péter és a Jazzarosa.

Az idén először – többek elégedetlenségére – teljesen készpénzmentes lesz a Bortér, így nem érdemes bankkártya vagy mobiltárca applikáció nélkül elindulnunk bort kóstolni. A készpénzzel érkező vendégek a FESTIPAY feltöltő pontokon tudják a pénzüket a fizetésként használható – a fesztivál ideje alatt használható kártyára feltölteni –  az el nem használt összeget pedig visszaváltani. Nem újdonság azonban, hogy repoharas lesz, de az sem klasszikus értelemben: fesztiválpoharakat, illetve visszaváltható üvegpoharat és kóstolópoharat szerezhetünk – vagy csak egyszerűen viszünk egy saját poharat.

Előző sztori

Szegedi sajátosság: az Aradi vértanúk terén egy fa tövébe nyílik a trolibusz ajtaja

Következő sztori

Naponta ezer migráns próbál átjutni a határon