Hatalmas szegedi autósport siker

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén október végén újra megrendezik a Motorsport Játékokat (FIA Motorsport Games) a között Marseille melletti a Le Castelletben. A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) 2019-ben Rómában hagyomány teremtő céllal indította el a Motorsport Játékokat, amely első évében is nagy sikert aratott. A COVID korlátozások miatt a 2020-as játékokat elhalasztották de idén újra megrendezik a Forma-1-nek is otthont adó franciaországi Paul Ricard pályán.

A három napos rendezvény lényege, hogy egy helyszínen több versenyautó kategóriában mérik össze tudásokat a pilóták. A formula autóktól kezdve a túraautókon át egészen a gokartokig majd minden kategória típusa képviselteti magát.

A szegedi autósport nagy sikere, hogy a magyar válogatottba bekerült Szabó Ádám a Benex Motorsport/Ralf Schumacher Kart versenyzője, aki gokart szlalom kategóriában fog indulni csapattársával Horn Lillával. A kategória érdekessége, hogy a FIA esélyegyenlőségi és fenntarthatósági céljainak megfelelően minden ország két versenyzőt (egy lány és egy fiú) indít és a versenyzésre használt gokartok elektromos meghajtásúak.

A válogatottságra nagyon sokan pályáztak, Szabó Ádám mint az Amatőr Gokartbajnokság kétszeres bajnoka és győzelmi rekordere képviselheti hazánkat. A hazai szövetség elvárása, hogy a versenyzőik a legjobb tíz közé kerüljenek be a nemzetközi több, mint ötven fős mezőnyben.

Ebben a videóban egy verseny onboard felvételén látható Ádám versenyen:

Előző sztori

“Elvágom a torkod!” – késsel fenyegetőzött egy férfi a Mars téri buszpályaudvaron

Következő sztori

Financial Times: Hiába bírálják, Orbán elérte, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a gáz ára