Sport

Energiaválság: visszalép az NB III-tól a Makó FC

Energiaválság: visszalép az NB III-tól a Makó FC

2022. szeptember 27., kedd
Energiaválság: visszalép az NB III-tól a Makó FC

Kényszerhelyzet miatt az NB III-as Makó FC visszalép a bajnokság további küzdelmeitől – közölte a Csongrád-Csanád megyei klub hivatalos Facebook-oldala.

A posztban megemlítik, hogy az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem, így a labdarúgás világát is mélyen érinti.

Mint írják, a makói önkormányzat a brutális - 10-12-szeres! - energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak.

Kiemelik, hogy ezzel együtt a labdarúgó csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összeg drasztikusan csökkentek.

Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.

olvasható a bejegyzésben.

Nem ők az elsők
A szintén az NB III. Közép csoportjában szereplő Balassagyarmati VSE múlt héten jelentette be, hogy a gazdasági helyzetre való tekintettel visszalép a bajnokság további küzdelmeitől.

Megemlítik, hogy a Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel folytatott egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megtesznek.

Válságtervet dolgoznak ki arra vonatkozóan, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. Ugyanez vonatkozik a klub megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapataira is.

A bejegyzés végén reménykeltően azt írják, a külső körülmények ellehetetlenítették a további folytatást, de biztosak benne, hogy amennyiben rendeződtek a háborús és gazdasági problémák a világban, újra hasonló szintre tudják felemelni a makói labdarúgást.

A Makó FC a 2020/21-es szezonban megnyerte a Csongrád-Csanád megyei I. osztályt, majd az első NB III-as idényük során bravúros szerepléssel az 5. helyen végeztek. Siha Zsolt csapata a most futó szezonban kilenc fordulót követően a 12. helyen állt a bajnokságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.