A tavalyihoz képest tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Közbeszerzési Adatbázisban elérhető adatok alapján tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

és az önkormányzati cégek illetve az általa fenntartott intézmények a következő évre. Az az MVM Nexttel augusztusban megkötött és a 2022.10.01. – 2023.10.01. közötti időszakra szóló szerződésben foglaltak szerint nettó 2,406 milliárd forintért kapják a földgázt, és amennyiben a szerződött mennyiségtől +30 százalékkal eltér, azt még pótdíj megfizetése nélkül teheti.

Az előző szerződés szerint a szegedi önkormányzat és a városi intézmények nem sokkal kevesebb földgázt 252,5 millió forintért vásároltak, azaz a következő ciklusban közel tízszeres árat fizetnek majd. Ez az országos átlagot tekintve is kiemelkedően magas.

Az önkormányzat mellett a beszerzésben részt vett még Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény, a Szegedi Városkép és Piac Kft., Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálata, Szegedi Nemzeti Színház, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Szolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. is.

Videó a cikkben!
Előző sztori

A Barca sztárja szerint a Pick Aréna Európa egyik legjobb kézilabdacsarnoka

Következő sztori

Teljessé vált a tram-train flotta, megérkezett az utolsó jármű is