Közélet

A tavalyihoz képest tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

A tavalyihoz képest tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

2022. szeptember 15., csütörtök
A tavalyihoz képest tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

A Közbeszerzési Adatbázisban elérhető adatok alapján tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat

és az önkormányzati cégek illetve az általa fenntartott intézmények a következő évre. Az az MVM Nexttel augusztusban megkötött és a 2022.10.01. – 2023.10.01. közötti időszakra szóló szerződésben foglaltak szerint nettó 2,406 milliárd forintért kapják a földgázt, és amennyiben a szerződött mennyiségtől +30 százalékkal eltér, azt még pótdíj megfizetése nélkül teheti.

Az előző szerződés szerint a szegedi önkormányzat és a városi intézmények nem sokkal kevesebb földgázt 252,5 millió forintért vásároltak,azaz a következő ciklusban közel tízszeres árat fizetnek majd. Ez az országos átlagot tekintve is kiemelkedően magas.

Az önkormányzat mellett a beszerzésben részt vett még Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény, a Szegedi Városkép és Piac Kft., Nevelési és Kulturális Intézmények Gazdasági Szolgálata, Szegedi Nemzeti Színház, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Szolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.