Gazdaság

A New York Times szerint a szankciók miatt van Európában energiaválság

A New York Times szerint a szankciók miatt van Európában energiaválság

2022. szeptember 21., szerda
A New York Times szerint a szankciók miatt van Európában energiaválság

A bénító energiaáraktól tönkremennek az európai gyárak, írja franciaországi riportjában a vezető amerikai liberális lap – szúrta ki a Mandiner.

„A magas energiaárak ostorként csapkodják az európai ipart, arra kényszerítik a gyárakat, hogy hirtelen vágják vissza a termelést, és munkavállalók tízezreit küldjék kényszerszabadságra.

A megszorítások, hiába lesznek a várakozások szerint ideiglenesek, fájdalmas recesszió kockázatát vetítik előre Európában”

– írja a NewYork Times, amely felhívja a figyelmet arra is, hogy az eurózóna ipari termelése júliusban előző év azonos hónapjához képest 2,3 százalékkal csökkent.

leállt Európa alumínium- és cinkgyártásának fele, köztük a német Arcelor Mittal, Európa legnagyobb acélgyára. A gáz- és áramexportőr Norvégiában az Alcoa alumíniumipari óriás egy kohójában harmadával fogja vissza a termelést. A világ legnagyobb cinkgyártója, a holland Nyrstar határozatlan időre felfüggesztette termelését, sőt, még a német Hakle vécépapírgyár is csődbe jutott.

„A krízisben bizonyos mértékben az európai szankciók ütnek vissza, amelyeknek Moszkvát kellett volna büntetniük Ukrajna inváziójáért.

A fájdalom azonban aláásta az európai cégek bizalmát, illetve tervezési képességüket”– törte meg a szankciók hatásossága körüli uniszónót a vezető amerikai lap.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.