Utcára teszi az IKV az egészségügyi dolgozókat

Május végén levélben kérték az egészségügyi dolgozók az IKV-t, hosszabbítsa meg velük a kedvezményes árú, szociális bérlakások bérleti szerződését. Az önkormányzati cég hosszú hetekig ült a beadványon, majd néhány napja válaszolt arra. Sok köszönet nem volt benne…

Mutatjuk a levelet.

Azaz az egészségügyi dolgozók jelenleg jogcím nélküli lakáshasználónak minősülnek,

mivel nem költöztek ki június 2-ig, azaz a bérleti jogviszony megszűnéséig a lakásból, ezért ők június 3-tól lakáshasználati díjat kötelesek fizetni.

Információink szerint az érintett bérlők nem szeretnének költözni, többen évek óta a szegedi egészségügyi ellátásban dolgoznak, a munkhelyüket és a várost is szeretik. Ügyvédet fogadtak és szeretnék elérni, hogy ne tudják kilakoltatni őket egyik pillanatról a másikra. A lakást akár piaci áron is hajlandók bérelni. Vannak azonban olyanok, akik nem vállalják a jogi procedúrát és inkább más, nem csak jelomondataiban szolidális és befogadó városba mennek dolgozni.

Korábban Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a lakásrendelet módosítását kezdeményezte Botka László polgármesternél.

A város vezetője nem „vitte be” az ügyet a közgyűlésre, helyette az önkormányzat lakájmédiájában iratott egy cikket, ahol tarhálásnak minősítette a képviselő és a frakciók indítványát.

Megkerestük a szegedi Fidesz-KDNP frakciót, hogy milyen lépést terveznek a szegedi egészségügyi dolgozók érdekében. Válaszukban leírták, hogy a frakció ősszel újra indítványozza a módosítást és a frakcióvezetők már egyeztettek az országgyűlési képviselővel. Hangsúlyozták, hogy a megoldás minden szegedi érdeke.

ELFOGADHTATLAN ELJÁRÁS, POLITIKAI TÖLTETTEL

– Elfogadhatatlan, hogy Szeged így bánik az egészségügyi dolgozókkal, ahelyett, hogy megbecsülné őket. Ez a bánásmód eredményezi azt, hogy a szegedi klinikákon ellátásokat kell, kellett leállítani a szakemberhiány miatt. A dolgozók sorra költöznek el olyan városokba, ahol támogatják őket, ott is ugyanúgy megkapják a kormány által többszörösére emelt bérüket. A döntés mögött politikai okok lehetnek, ugyanis a város és annak vezetése az egyetemek modellváltása ellen volt. Az önkormányzat a modellváltás után nem akarja az egyetemi egészségügyi dolgozókat támogatni – mondta lapunknak Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője. Hozzátette, a lakásrendeletet kellene módosítania az önkormányzatnak, hogy a nem állami fenntartású egyetem dolgozóinak is biztosíthasson a város szolgálati lakást.

Előző sztori

Helyrehozták a vértói fitneszgépet, ráadásul már nem is nyikorog

Következő sztori

67 éves a legidősebb elsőéves hallgató Szegeden