Egészségügyi dolgozókat tehet utcára a városvezetés a szegedi Fidesz szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tápai Péter a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a városi rendeletben szereplő definíció szerint az állami fenntartású egészségügyi intézményben dolgozók számára biztosít a város szolgálati lakást. Ez a lehetőség ilyen értelemben megszűnt, hiszen 2021 augusztusában lezajlott modellváltás eredményeként az SZTE alapítványi fenntartásúvá vált. – hívta fel a figyelmet a szegedi Fidesz alelnöke.

Tápai szerint Botka László ezt kihasználva arra utasította az IKV-t, hogy szüntesse meg a szolgálati lakásban lakó egészségügyi dolgozók szerződését.

A politikus kiemelte, hogy 2021 decemberében az egyetem írt egy levelet a polgármesternek, hogy kellő időben jelezzék a problémát, nehogy az ott dolgozó egészségügyi munkatársaknak kellemetlensége származzon.

Botka László rövid válaszában azt írta, amennyiben ezen dolgozók lakhatása kérdésessé válik, nyitott az egyeztetésre. Ez az egyeztetés elmaradt, minden egészségügyi dolgozónak felmondták a szerződését

– emelte ki a szegedi Fidesz frakcióvezetője, majd hozzátette, ha dolgozónként négytagú családdal számolunk, akkor 120 embert is érinthet ez a probléma.

Fotó: Sándor Judit

Tápai Péter elmondta, benyújtott egy egyéni képviselői indítványt, amelyben arra kéri a közgyűlést, hogy a városi rendeletbe vegyék bele az alapítványi fenntartású egészségügyi intézményeket is. Úgy látja, ezzel visszaállna az a lehetőség, hogy az érintettek a szolgálati lakásban folytathassák életüket és nem kellene attól tartaniuk, hogy nyáron utcára kerülnek.

December óta legalább három közgyűlés volt, a baloldali városvezetés egyszer sem próbált megoldást találni a kérdésre. Név szerinti szavazásban kérem a közgyűlés tagjait, hogy támogassák az egészségügyi dolgozók megsegítését. Az a kérdés, hogy a város valóban segít-e, vagy politikai kampányt folytatva kibabrál velük

– zárta gondolatait.  

Előző sztori

Arról beszélnek, hogy elkezdődött a harmadik világháború

Következő sztori

Fél négy: haragszó Mikszáthért