Egyetem

Új fekvőbeteg osztályt alakítottak ki a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

Új fekvőbeteg osztályt alakítottak ki a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

2022. augusztus 30., kedd
Új fekvőbeteg osztályt alakítottak ki a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

Új fekvőbeteg osztályt alakítottak ki az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban.

A keddi bejáráson Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta, az UNI-MED Szeged Kft. az SZTE gazdasági társaságaként,

teljes körű, magas színvonalú térítéses járó és fekvőbeteg ellátást szolgáltat a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ klinikáival együttműködve.

Az osztályon 15 ágyat helyeztek el. A komfortosabb betegszobákban magyar állampolgárságú és külföldi pácienseket is ellátnak szeptembertől.

A rektora arról is beszélt, hogy a Semmelweis utca 6. szám alatti épületben lassan rutinszerűvé válik, hogy átadnak valamit, ez pedig

annak a nagy változásnak az eredménye, amely az egyetem utóbbi 1-1,5 évét jellemezte, vagyis a modellváltó gondolkodásnak köszönhető.

Megjegyezte, ez lényegesen messzebbre mutat, mint egy adminisztratív tevékenység.

Hangsúlyozta, egy több százéves egyetemi tradíción alapuló intézmény jövője attól függ, hogy mennyire tud alkalmazkodni a környezethez, azonban az új, modellváltó koncepció alkalmas arra, hogy az SZTE új lehetőségekkel éljen és kiteljesedjen. 

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is megtekintette a felújított osztályt, aki elárulta, régóta foglalkoznak azzal, hogy hogyan lehet Magyarországon transzparens módon szétválasztani és optimális módon működtetni a biztosító által finanszírozott és a térítéses betegellátást úgy, hogy abból a betegek a legjobban jöjjenek ki. Közölte, a modell, amelyet a szegedi egyetem összeállított, unikális, térben és időben elválasztva történik a finanszírozott és a térítéses betegellátás. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.