Ritkítják a buszokat Hódmezővásárhely felé a tram-train miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tram-train próbaüzemének végével és annak fizetőssé válásával ütemtervszerűen ritkulnak a vásárhelyre tartó buszjáratok is.

2022. augusztus 20-ától (szombattól) Békés és Csongrád-Csanád megyét érintően több menetrendi változás is életbe lép. A változás minden olyan autóbusz-járatot érint, ami Szeged felől Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedik, illetve ami Hódmezővásárhely érintésével Szarvas és Csongrád irányába tart.

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti járati kínálat kis mértékben csökken, azzal, hogy a két település között azonos vagy közel azonos időpontban meghirdetett egyes párhuzamos járatok a továbbiakban nem közlekednek. A Volánbusz a a TramTrain igénybevételét ajánlja Szeged és Hódmezővásárhely között.

A járatok menetrendjében további kis mértékű indulási idő és megállóhelyi változások is előfordulnak a két városon túl eső szakaszokon is.

Változik a menetrend továbbá a Szeged-Tótkomlós-Békéscsaba buszjárati szakaszon is.

A tanév tartama alatt 13:30-kor, valamint az iskolai előadási napokon 14:00-kor Hódmezővásárhelyről Békéssámsonra közlekedő járatok 5 perccel korábban, 13:25-kor, valamint 13:55-kor indulnak.

Egyes járatok a továbbiakban csak Békéssámson és Hódmezővásárhely között járnak, mivel a közlekedési társaság szerint a tram-train közel azonos időben közlekedik Szeged és Vásárhely között.

(volanbusz.hu)

Előző sztori

Csanyteleken oltottak tüzet a rendőrök

Következő sztori

Ujhelyi István fiókban tartja a népszavazási kérdését