Közlekedés

Ritkítják a buszokat Hódmezővásárhely felé a tram-train miatt

Ritkítják a buszokat Hódmezővásárhely felé a tram-train miatt

2022. augusztus 8., hétfő
Ritkítják a buszokat Hódmezővásárhely felé a tram-train miatt

A tram-train próbaüzemének végével és annak fizetőssé válásával ütemtervszerűen ritkulnak a vásárhelyre tartó buszjáratok is.

2022. augusztus 20-ától (szombattól)Békés és Csongrád-Csanád megyét érintően több menetrendi változás is életbe lép. A változás minden olyan autóbusz-járatot érint, ami Szeged felől Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedik, illetve ami Hódmezővásárhely érintésével Szarvas és Csongrád irányába tart.

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti járati kínálat kis mértékben csökken, azzal, hogy a két település között azonos vagy közel azonos időpontban meghirdetett egyes párhuzamos járatok a továbbiakban nem közlekednek. A Volánbusz a a TramTrain igénybevételét ajánlja Szeged és Hódmezővásárhely között.

A járatok menetrendjében további kis mértékű indulási idő és megállóhelyi változások is előfordulnak a két városon túl eső szakaszokon is.

Változik a menetrend továbbá a Szeged-Tótkomlós-Békéscsaba buszjárati szakaszon is.

A tanév tartama alatt 13:30-kor, valamint az iskolai előadási napokon 14:00-kor Hódmezővásárhelyről Békéssámsonra közlekedő járatok 5 perccel korábban, 13:25-kor, valamint 13:55-kor indulnak.

Egyes járatok a továbbiakban csak Békéssámson és Hódmezővásárhely között járnak, mivel a közlekedési társaság szerint a tram-train közel azonos időben közlekedik Szeged és Vásárhely között.

(volanbusz.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.