Egészség

Rákot okoz ez a keresett babahintőpor, leveszik a polcokról

Rákot okoz ez a keresett babahintőpor, leveszik a polcokról

2022. augusztus 13., szombat
Rákot okoz ez a keresett babahintőpor, leveszik a polcokról

Annyi bejelentés érkezett, hogy rákot okoz a Johnson and Johnson babahintőpora, hogy felhagynak a gyártásával.

A Johnson and Johnson a jövő évtől leállítja talkum alapú babaporának világszerte történő értékesítését. Több tízezer bejelentés – és per – érkezett ugyanis, hogy a talkum azbesztet tartalmazott és a feljelentést tevő nőknél petefészekrákot okozott – számol be a hírről a Mirror cikke alapján a Bors.

A talkumot a földből bányásszák, és az azbeszthez közeli fugákban található, amiről ismert, hogy rákot okoz. A vállalat azonban kitart korábbi álláspontja mellett, ami szerint több évtizedes független kutatások azt mutatják, hogy a termék használata biztonságos.

A cégóriás mégis bejelentette, hogy nem gyártják tovább és átállnak a kukoricakeményítő-alapúhintőporokra.

„EGY VILÁGMÉRETŰ PORTFÓLIÓ-ÉRTÉKELÉS RÉSZEKÉNT MEGHOZTUK AZT A KERESKEDELMI DÖNTÉST, HOGY ÁTTÉRÜNK A KIZÁRÓLAG KUKORICAKEMÉNYÍTŐ-ALAPÚ BABAPÚDER PORTFÓLIÓRA”

– áll a vállalat közleményében.

A Johnson and Johnson tavaly októberben létrehozott egy leányvállalatot, az LTL Managementet, amihez a talkummal kapcsolatos követeléseket rendelte. Azonban később csődöt jelentettek, így a pereket is fel kellett függeszteni.

A csőd előtt 3,5 milliárd dollárnyi költség megfizetésére kötelezték a céget a különböző egyezségek és ítéletek nyomán. Az ügyek között volt olyan, amiben 22 nőnek több mint 2 milliárd dollárt ítéltek meg a leányvállalattal szemben.

A JOHNSON AND JOHNSON BABAHINTŐPORT ELŐSZÖR 1984-BEN ADTÁK EL. PELENKAKIÜTÉS MEGELŐZÉSÉRE ÉS KOZMETIKAI CÉLOKRA HASZNÁLJÁK, MÉG SZÁRAZ SAMPONKÉNT IS FELHASZNÁLJÁK.

(via Bors)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.