Orbán Viktor: Magyarország Európa magányos csillaga

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A keresztény értékekről és az amerikai intézmények visszaszerzésének fontosságáról beszélt Orbán Viktor a az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban.

A kormányfő beszéde elején arról beszélt, hogy hasonlóan Texashoz, Magyarország Európa magányos csillaga. Hozzátette, Texasban a szabadság, a szuverenitás a legfontosabb, és ezért van Magyarország és Texas között valami hasonlóság. Arról is beszélt: ,,beteljesedett álom”, hogy a CPAC-n beszélhet.

Orbán arról is beszélt, hogy ő maga ,,régivágású szabadságharcos”, a jelenleg legrégebb óta hivatalban lévő kormányfő.

Ezután a két ország különbségére tért rá, amit legelőször is azzal kezdett: Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen.

A baloldali médiára mutogatva megemlítette azt is, hogy egyesek szerint már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát. Mire ő azt kérdezte: ,,hogyan lehet tönkretenni azt, ami egyszer már tönkrement?”

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az Obama-kormány nagy ideológiai nyomást gyakorolt Brüsszelre, ők pedig Magyarországra. Többek között azt akarták a magyar kormánytól, hogy változtassa meg az Alaptörvényt – emlékeztetett.

Mindezt párhuzamba állította azzal, hogy 1956-ban kezdődött meg a harc a szabadságért, amit végül a magyarok nyertek, és ezért nagy köszönettel tartoznak Ronald Reagennek.

Most azonban – szerinte – a progresszív liberálisokkal karöltve mindennél erősebbek a kommunisták, akiket 2010 óta újra és újra legyőzött Magyarország.

Hangsúlyozta: “az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn”. Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: “az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”. A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban – tette hozzá. Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

Azt is kiemelte, hogy a magyarok voltak az elsők, akik nemet mondtak az illegális bevándorlásra Európában.

,,Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.” – fejtette ki Orbán. Kitért arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Közölte, nem számít, hogy a liberálisok mit mondanak. “Mindig azt mondják, hogy veszíteni fogunk, azt mondják, hogy a győzelem lehetetlen”, de be kell bizonyítani, hogy tévednek.

Úgy vélte, ez egy kultúrháború, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket.

Kiemelte: “Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben”, ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását.

A háborúra is kitért a kormányfő, és legelőször is azt fejtette ki, hogy Ukrajna Magyarország szomszédja, és “teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük”. a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét. ,,Csak erős vezetők képesek békét teremteni” – mutatott rá.

Hangsúlyozta: amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke.

Orbán Viktor úgy fogalmazott:  “barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban”. Emlékeztetett: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. ,,Induljunk és győzzünk.” – zárta le beszédét.

(via MTI)

Előző sztori

Németh Szilárd bejelentette: így segíti a kormány az iskolakezdést

Következő sztori

Hivatalos: Batik Bence távozik a Budapest Honvédtól