Idén is ellepik a gumikacsák a Tiszát Szegednél

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a Rotary Klub Szeged Dóm a tiszai jótékonysági Gumikacsa Versenyt. A befolyt összegből a szívfejlődési rendellenességgel született kisgyermekeket juttatnak életmentő szívműtéthez.

A szervezők közleménye szerint a Pizza Monkey Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny programja során szeptember 3-án több ezer egyedi sorszámmal ellátott sárga színű gumikacsát szórnak majd a folyóba, ahol a sodrásnak köszönhetően a kacsák versengeni kezdenek, amíg el nem érik a kijelölt célt.

A versenypályának jelölt folyószakaszon segítő hajók figyelik, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak.

A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítik, míg a kacsák elérnek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezet át. Így könnyen meg tudjuk állapítani a versenykacsák sorrendjét. A célba érkező kacsák között, sorszámuk alapján kialakul egy sorrend.

Azok a szerencsések, akik az első 150 beérkező kacsák sorszámával ellátott adomány szelvénnyel rendelkeznek, értékes ajándékokat vehetnek át a támogatók felajánlásával.

Sorszámmal ellátott kacsa adományjegyeket a következő helyeken lehet vásárolni:

● az Árkád Szeged első szintjén, a szökőkút mellett augusztus 13-ától szeptember 2-áig 16.00-tól 19.30-ig hétköznaponként, hétvégén pedig 13.30-tól 16.30-ig

● a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) augusztus 23-a és 27-e között a Civil Faluban, minden nap 16.00-tól 20.30-ig

● a rendezvény napján (szeptember 3.) a Rakparton és Újszegeden a Partfürdőn a Rotary Sátornál 10.00-tól 14.00-ig

Előző sztori

Úszás: Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Pádár Nikolett!

Következő sztori

MÁV: folyamatosan emelkedik a tram-trainen utazók száma