Forgalommal szemben menekült az autópálya szegedi szakaszán az embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kukoricásban akadtak rá a rendőrök.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a héten értek tetten embercsempészésen Szeged közelében – közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint ismeretlen személy megbízásából a gyanúsított és társa egy személyautóval szerdán, az esti órákban Domaszék térségébe, egy erdős területre hajtottak, azért, hogy a társaik által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vegyenek fel és őket tovább szállítsák.

Elindulásukat röviddel követően járművüket a rendőrjárőr ellenőrizni akarta, azonban az elkövetők a megkülönböztető fény-és hangjelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdtek, majd az autópályára forgalommal szemben felhajtottak, melyről a röszkei lehajtónál tértek le.

Itt egy nádas- bokros részen, hirtelen megálltak, és az autóból a gyanúsított és azt addig vezető társa kiugrottak és elfutottak. A gyanúsítottat a rendőrök a közeli kukoricásban bujkálva fogták el – olvasható a közleményben.

A járműben szállított 10, magát török illetve 2, magát szír állampolgárnak valló külföldi az intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A járási ügyészség a minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés tényes és veszélye valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Megbénulhat a vasútközlekedés Magyarországon?! Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők!

Videó+exkluzív fotó a cikkben
Következő sztori

Hatalmasat ment a SZIN a második napon is