Nagyon fontos missziót vállalnak a határvadászok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A határvadászok nagyon fontos missziót vállaltak, mert

a biztonság és a rend minden szabadság és fejlődés alapja, ezt fogják szolgálni határaink megvédésével

– hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Szegeden.

Rétvári Bence a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ rendőrképző akadémiáján, az egyik határvadász csoport kiképzésén tett látogatását követő sajtótájékoztatón elmondta: a déli határ védelmére hosszú távon kell berendezkedni, hiszen Nyugat-Európa folyamatosan ösztönzi a migrációt. Hónapról hónapra újabb kötelező kvótajavaslatokkal állnak elő, és Magyarország folyamatos eljárások alatt áll, mert megvédi a déli határát – fogalmazott.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt hangsúlyozta: szükség van arra, hogy minél több határvadász teljesítsen majd szolgálatot, mert hatalmas probléma lett.

az elmúlt években az Európai Unió számára az illegális migráció, amelyre egyedül Magyarország adott a kezdetektől határozott és egyértelmű választ.

A keddi látogatáson ott volt Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy hálás a kormánynak azért, hogy hamarosan az országhatárok védelme érdekében határvadász századok állnak szolgálatba, annál is inkább, mert a körzetét súlyosan érinti az illegális bevándorlás.

-Bízom abban, hogy a határvadászok munkája és a kerítés magasítása megszünteti azokat a károkat, amelyeket a migránsok okoznak a határ mentén élő gazdáknak,

valamint a határ mellett élő családok biztonságérzetét is jelentősen javítja majd-mondta az országgyűlési képviselő.