Politika

Nagyon fontos missziót vállalnak a határvadászok

Nagyon fontos missziót vállalnak a határvadászok

2022. augusztus 30., kedd
Nagyon fontos missziót vállalnak a határvadászok

A határvadászok nagyon fontos missziót vállaltak, mert

a biztonság és a rend minden szabadság és fejlődés alapja, ezt fogják szolgálni határaink megvédésével

- hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Szegeden.

Rétvári Bence a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ rendőrképző akadémiáján, az egyik határvadász csoport kiképzésén tett látogatását követő sajtótájékoztatón elmondta: a déli határ védelmére hosszú távon kell berendezkedni, hiszen Nyugat-Európa folyamatosan ösztönzi a migrációt. Hónapról hónapra újabb kötelező kvótajavaslatokkal állnak elő, és Magyarország folyamatos eljárások alatt áll, mert megvédi a déli határát - fogalmazott.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt hangsúlyozta: szükség van arra, hogy minél több határvadász teljesítsen majd szolgálatot, mert hatalmas probléma lett.

az elmúlt években az Európai Unió számára az illegális migráció, amelyre egyedül Magyarország adott a kezdetektől határozott és egyértelmű választ.

A keddi látogatáson ott volt Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy hálás a kormánynak azért, hogy hamarosan az országhatárok védelme érdekében határvadász századok állnak szolgálatba, annál is inkább, mert a körzetét súlyosan érinti az illegális bevándorlás.

-Bízom abban, hogy a határvadászok munkája és a kerítés magasítása megszünteti azokat a károkat, amelyeket a migránsok okoznak a határ mentén élő gazdáknak,

valamint a határ mellett élő családok biztonságérzetét is jelentősen javítja majd-mondta az országgyűlési képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.