Eső után köpönyeg: újra szúnyogokat gyérítenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kémiai és biológiai szúnyoggyérítés lesz több megyében is a héten – jelezte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy egyelőre az ország nagy részén alacsony a kifejlett szúnyogok száma, ezért szervezett kémiai védekezésre mindössze Pest és Nógrád megye azon településein van szükség, ahol a korábbi esők nyomán lokálisan megjelentek a vérszívók.  

Az ország több más pontján biológiai módszerrel gyérítik a szúnyoglárvákat a héten: repülőről végzett biológiai kezelések a következő napokban Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Körösök és a Tisza mentén várhatóak, míg földi biológiai védekezést főként a Duna vonalán, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Baranya és Bács-Kiskun megyében végeznek – sorolták.

Felhívták a figyelmet, hogy az esőzéseket követően nagy jelentősége van a szúnyogok szaporodásában a ház körüli vizeknek: az udvari edények, kaspók, vödrök, hordók kiváló tenyészőhelyet biztosítanak a lárváknak.

Mivel ezek esetében nem lehet szervezett védekezést folytatni, kiemelten fontos, hogy a háztulajdonosok felszámolják ezeket – írták.

Előző sztori

Ha Hódmezővásárhelyen, vagy Sándorfalván él, ne ijedjen meg ha robbanást hall

Következő sztori

Hamarosan érkeznek az új rezsiszabályoknak megfelelő számlák