Esernyős tüntetők várták Palkovicsot Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlését tartják a szegedi bölcsész karon, ahol Palkovics László Technológiai és Ipari Miniszter is megjelent. Meg egy pár tüntető.

Miután az augusztus 20-i tűzijátékot körülvevő téves prognózist követően a miniszter menesztette az OMSZ vezetőségét, az intézet a közleményében úgy nyilatkozott: politikai nyomást gyakorolnak a meteorológusokra. Azóta a miniszter egy interjúban azt nyilatkozta: nem a tűzijáték miatt menesztette a vezetőket.

A vándorgyűlés apropóján a miniszter Szegedre látogatott, ahol az újságírók mellett a szegedi Momentum várta őt. A párt szegedi tagjai pedig esernyőkkel tüntettek a két vezető meteorológus menesztése ellen.

Az OMSZ közleményében azt kérte a Technológiai és Ipari Minisztériumtól, vizsgálja felül a történteket és az Operatív Törzs működését, erre az időre pedig függessze fel a vezetők menesztését. Palkovics azonban interjújában azt mondta: az Operatív Törzs működésén nincs mit felülvizsgálni, a téves prognózison viszont igen, utóbbihoz azonban van elég független szakembere a meteorológiai szolgálatnak, így nem indokolt a menesztés felfüggesztése.

(via Telex, HVG)

Előző sztori

Nem lehet biciklizni a Móra parkban

Következő sztori

Ne rutinból parkoljon a hétvégén Szeged belvárosában!