Elmarad a városi díszünnepség

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elérte a hangzatos hullámzó zivatarrendszer Szegedet is – szerencsére jóval szakadozottabb formában, mint a Dunántúlon -, és épp a díszünnepség idejére hoz is némi esőt.

Gyakorlatilag a teljes országot merőlegesen lefedi egy hullámzó hidegfront, ami miatt rendkívül bizonytalan, hogy mikor fog esni és mennyit. Annyi viszont egészen biztos, hogy fog esni – sőt, már esett is nem kevés és cikkünk írásakor is dörög az ég.

Erre való tekintettel a városvezetés lefújta a 10 órára tervezett díszünnepséget, mivel az előrejelzés szerint igen valószínű, hogy ekkor fog leszakadni az ég.

Nem Szeged az egyetlen város, ahol bizonytalan a helyzet: a fővárosban tegnap este 8 óra után nem lehetett a további szabadtéri programokat megtartani, a Magyar Honvédség reggel 9 órára tervezett légi parádéját is lefújták és az esti tűzijáték sorsa is veszélybe került – utóbbiról dél körül hoz döntést az illetékes operatív törzs.

Előző sztori

Szaharai port hoz az eső

Következő sztori

Újra itthon a Szeged-Csanád GA