PROMO

Az egyik legjobb befektetés a lego?

Az egyik legjobb befektetés a lego?

2022. augusztus 22., hétfő
Az egyik legjobb befektetés a lego?

Mitől válik egy beruházás sokszorosan megtérülő befektetéssé? Mondjuk, ha játékokról van szó. Vajon hol van az a pont, amikortól a vásárlás sokkal többről szól? Amikor nemcsak egy futó ábrándot kielégítő beszerzés, hanem annál jóval összetettebb? (x)

Az értékben rejlik a megfejtés!

A lego nem véletlenül sorolható a befektetés kategóriába. Az értéke teszi olyanná, amilyen. Itt most elsősorban nem a bekerülési árára gondolunk. Nyilván ez is lényeges szempont. De ami a hosszú távú megtérülés kulcsa tulajdonképpen az az érték. Azok a tulajdonságok, amik múlhatatlanok. Márpedig ebben az esetben ténylegesen olyan játékszerről beszélünk, ami rettenthetetlen, halhatatlan és évtizedek óta közkedvelt. Strammsága, tartóssága abból is fakad, hogy minőségi alapanyagokból készül. A kivitelezése aprólékos, a gyártása pedig a kereslet igényeire szabva történik. Még jó, hogy ezek után borítékolható a vonzerő!

Magának a játéknak eleve van egy olyan kisugárzása, ami kortalan. Nem csoda, hogy egyáltalán nem pusztán gyermekek rajonganak érte. A felnőttek is imádják az építést, az alkotást. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a játékosság, a játszás iránti vágy az életkor előrehaladtával nem csökken. Legfeljebb sokan elnyomják magukban a késztetést, ám ettől az még ott van a mélyben meghúzódva, kitörésre várva.

A témák is az idő fölött állnak?

A legtöbbször igen! Ott van például a Star Wars. Ez az a világ, az az univerzum pontosabban fogalmazva, ami épp úgy lázban tartja a felnőttek egy részét, mint a gyermekeket. Úgyhogy igen, azok a készletek, amik tematikájukat tekintve a csillagok háborúját jelenítik meg, garantáltan megőrizhetik a vonzerejüket. Az ellenálló kialakításnak köszönhetően még rendszeres építés mellett sem kell attól tartani, hogy a darabok elkopnak, használhatatlanná válnak. Mondjuk a hosszú távú alkalmazásnak ez tulajdonképpen alapfeltétele. Ami a megbízható gyártók termékpalettájának tagjainál természetesen megvalósul.

Meddig tart a lelkesedés?

Egy játék élettartamát az is nagyban befolyásolhatja, hogy a gyermeki lendület mennyire kitartó. A helyzet az, hogy ahogy arra már fentebb utaltunk sokan felnőtt korukig viszik magukkal a legózás iránti szeretetet. Megint másoknál idővel ez a késztetés teljesen elkopik, s akkor bukkan újra felszínre, amikor a családba gyermek érkezik. De azért a játékok minőségéről hűen tanúskodik az az aprócska kis igaz történetmozaik, hogy akadnak családok, ahol az édesapák vagy édesanyák kedvencei végül a gyerkőcöknél landolnak. Azért az nem akármi, hogy egyetlen lego akár két-három évtizedet is simán kibír. Miközben a kialakítása, a megjelenése, a hangulata pont ugyanannyira időszerű és aktuális, mint egykor, évtizedekkel ezelőtt.

A befektetés értékét tovább fokozza az a tény is, hogy a legózás nem akármilyen készség- képességfejlesztő tevékenység. Nem elég, hogy izgalmas és felhőtlen kikapcsolódásként szolgál, de észrevétlenül még a lurkókat is fejleszti. Az építés élménye pedig az alkotás varázslatával egyenlő, s ez akár még inspirációként is visszaköszönhet a jövőben.

Támogatott tartalom!
Kép forrása: freepik

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.