Aranyérmes a Kopasz Bálint-Nádas Bence duó

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aranyérmet szerzett férfi K–2 500 méteren Kopasz Bálint és Nádas Bence a multisport Európa-bajnokságon.

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület sportolója, Kopasz Bálint a királyszámban szombaton már szerzett egy aranyérmet férfi K–1 1000 méteren, ma pedig Nádas Bencével állt a dobogó legfelső fokára.

A magyar hajó 300 méternél kezdett el hajrázni, egyhajónyi hátrányból érte be a németeket és megszerezte a magyar válogatott negyedik aranyát a zárónapon. Mint Kopasz a verseny után nyilatkozta: másra sem számított.

Nádas Bence is hangsúlyozta, kifejezetten a házigazdáktól számítottak nagyon erős kezdésre, és kimondottan a stratégia része volt, hogy ne reagáljanak a németek által diktált tempóra, fegyelmezetten a saját pályájukat csinálják – ami Kanadában világbajnoki címhez juttatta őket.

Nádas hozzátette, bár nagyon jó az összhang kettejük között, és szeretnek együtt dolgozni, a jövő évi, duisburgi világbajnokságon nem biztos, hogy ugyanebben a felállásban indulnak majd, hiszen ott már az olimpiai kvótákért is megy a küzdelem, emiatt pedig nem kizárt, hogy a csapat célja érdekében „fel kell áldozni” a kettősüket.

(NSO)

Előző sztori

Még mindig balesetveszélyes a körforgalom a Vásárhelyi Pál utcánál

Következő sztori

Toroczkai László Ásotthalom díszpolgára lett