A címvédő otthonában rajtol az újonc KÉSZ-St. Mihály-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged első számú női labdarúgócsapata egy év után tér vissza a legjobbak közé.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klub akadémiai státuszt tölt be, ezért fontosnak tartják, hogy a szegedi fiatalokat beépítsék a felnőttek közé. Ennek egyik fontos alappillére, hogy a csapat első osztályú legyen.

A KÉSZ–St. Mihály az idei szezonban a Szent Gellért Fórumban játssza a hazai meccseit. A stadion technikai problémái miatt először október 1-én, a Haladás ellen játszhat saját közönsége előtt a csapat.

A szegedi lányok az első hat meccsüket egyaránt idegenben játsszák, ráadásul a sorsolás sem túl kedvező: az első fordulóban a címvédő Ferencvárossal játsszanak, majd a Puskás Akadémiához, azt követően az Astrához, majd az MTK-hoz látogatnak.

A sajttájékoztatón kiemelték, fontos, hogy a csapat Szeged várost képviselje, ezért partnerként tekintenek az önkormányzatra, keresik a kapcsolatot.

Major László vezetőedző elmondta, két fő célja van a csapatnak: a bennmaradás kiharcolása és a fiatalok beépítése.

Fontos, hogy bátran, ne feltartott kézzel játsszunk, bárki is az ellenfél. Nagyon fontos, hogy ne adjuk fel. Az akadémián szereplő fiatal lányokat be kell építeni a felnőttek közé. Az NB II-ből kiemelkedtünk, de az NB I más kávéház. Aprókat lépve haladunk a profizmus felé – fogalmazott a tréner.

Major László a felkészülés kapcsán elmondta, egy hetet Orosházán edzőtáborozott a csapat, Szegeden is jó körülmények között készülhettek. Hozzátette, különböző felmérések igazolják, hogy az elvégzett munkának megvan eredménye.

Ha jól játszunk a Fradi ellen, de nem nyerünk, ugyanakkor a hozzáállás maximálisan jó lesz, elégedett leszek – osztotta meg elvárásait Major László.

Érkezők a KÉSZ-St. Mihály női labdarúgócsapatánál:
Milana Knezsevics, Balázs Bettina (mindketten Magyarkanizsáról), Csizi Fanni (Astra), Vincze Noémi (Kolozsvár), Csapó Zsófia, Juhász Enikő (mindketten a Haladástól) Futaki Fruzsina (Puskás Akadémia)

A sajtótájékoztatón bemutatták az együttes idei szereléseit is:

Előző sztori

Vajon kié lehet ez az autó?

Következő sztori

Megszavazták: szegedi buszbérlettel is utazhatnak a subasaiak és a sziksósiak a helyközi járatokon