Közélet

Szegeden készült az év cukormentes tortája

Szegeden készült az év cukormentes tortája

2022. augusztus 1., hétfő
Szegeden készült az év cukormentes tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a 16. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny győzteséről elmondta: az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása jellemzi Karikó Orsolya, a nagykőrösi Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat cukrásza süteményét.

Nádori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke közölte:

Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere Nagyi kedvence fantázianevű alkotásában megjelenik a málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciaropogós, a mascarpone mousse hibiszkuszvirággal és csipkebogyóvelővel, a piskóta pedig nem tartalmaz gabonalisztet.

https://www.youtube.com/watch?v=34i09uFKNcI&t=1s

A szervezők tájékoztatása szerint a tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában. Az árusító cukrászdák listáját augusztus 16-tól awww.cukraszat.netoldalon lehet megtalálni. torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.