2300 alkalommal zaklatta volt élettársát egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éveken át telefonhívásokkal, üzenetekkel és egyéb más módon, napi szinten avatkozott be volt élettársa életébe egy férfi – írja a Szegedi Járási Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett között 2020. nyarán szakadt meg az élettársi kapcsolat, többek között a férfi italozó életmódja miatt. A férfi a szakításba nem tudott belenyugodni és ezért napi rendszerességgel zaklatta az egyik megyebeli faluban lakó nőt, egészen 2022. júliusáig.

Naponta igyekezett a gyanúsított a nővel kapcsolatot teremteni, többek között telefonon, interneten, személyesen annak ellenére, hogy a sértett ezt kifejezetten megtiltotta neki. Előfordult, hogy a férfi éjszakánként megjelent a sértett házánál és figyelte vagy napközben követte őt.

Csak 2022. május 1. és július 21. között a gyanúsított közel 2300-szor hívta telefonon a nőt.

A bíróság ezután a férfi távoltartását rendelte el, aki azonban ezt megszegve továbbra is figyelte, hívogatta, követte a nőt, végezetül fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött neki.

A zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta.

Előző sztori

Kiszáradás fenyegeti az országot, sivataggá válhat az Alföld

Következő sztori

Jól állunk a gáztárolók feltöltöttségét illetően