Vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonhat ország 106 versenyzőjének részvételével szombattól vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden – közölte Gyöngyösi András Zénó, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A versenyigazgatói posztot is betöltő szakember elmondta, a 2020-as világversenyt a németországi Stendalban rendezték volna meg, ám a pandémia miatt egy évvel elhalasztották az eseményt. A németországi szabályok miatt tavaly sem lehetett megszervezni a versenyt, a Repülő Világszövetség (FAI) azonban már nem hagyta jóvá az újabb halasztást, és végül az MVSZ és a Magyar Repülő és Légisport Szövetségnek (MRLSZ) vállalta a szervezéssel járó feladatokat.

Szegeden 2010-ben már rendeztek világbajnokságot, de tartottak a Tisza-parti város repterén Európa-bajnokságot is, legutóbb pedig 2019-ben ifjúsági világbajnokságot. A repülőtér adottságai kiválóak, és a légikikötőt üzemeltető Szegedi Közlekedési Társaság minden segítséget megad a szervezéshez – tudatta az elnök.

A világbajnokságon 82 géppel vesznek részt a versenyzők, Európa mellett érkeztek indulók az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Japánból és a Dél-Afrikai Köztársaságból is. A magyar csapat teljes létszámmal, öt géppel és hat versenyzővel indul a bajnokságon – mondta Gyöngyösi András Zénó.

(MTI)

Előző sztori

A levegőnek sem tett jót a Bajai úti tűz Szegeden

Következő sztori

Augusztus első napjától fizetni kell a tram-train járatain