Közösség

Vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden

Vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden

2022. július 21., csütörtök
Vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden

Huszonhat ország 106 versenyzőjének részvételével szombattól vitorlázórepülő-világbajnokságot rendeznek Szegeden - közölte Gyöngyösi András Zénó, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A versenyigazgatói posztot is betöltő szakember elmondta, a 2020-as világversenyt a németországi Stendalban rendezték volna meg, ám a pandémia miatt egy évvel elhalasztották az eseményt. A németországi szabályok miatt tavaly sem lehetett megszervezni a versenyt, a Repülő Világszövetség (FAI) azonban már nem hagyta jóvá az újabb halasztást, és végül az MVSZ és a Magyar Repülő és Légisport Szövetségnek (MRLSZ) vállalta a szervezéssel járó feladatokat.

Szegeden 2010-ben már rendeztek világbajnokságot, de tartottak a Tisza-parti város repterén Európa-bajnokságot is, legutóbb pedig 2019-ben ifjúsági világbajnokságot. A repülőtér adottságai kiválóak, és a légikikötőt üzemeltető Szegedi Közlekedési Társaság minden segítséget megad a szervezéshez - tudatta az elnök.

A világbajnokságon 82 géppel vesznek részt a versenyzők, Európa mellett érkeztek indulók az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Japánból és a Dél-Afrikai Köztársaságból is. A magyar csapat teljes létszámmal, öt géppel és hat versenyzővel indul a bajnokságon - mondta Gyöngyösi András Zénó.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.