Végre: markáns hidegfront jön Szegedre – ráadásul esővel!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre valahára enyhülni fog a szárazság a következő napokban: a hétvégén ugyanis nem csupán 30 fok körülire esnek be a maximumok, de a záporok és zivatarok sem kerülik el a térséget.

Bár a közelgő hidegfrontnak már Csongrád-Csanád megyében is látható jelei vannak, ez még csak a kezdet: ma, azaz csütörtökön még csak az északkeleti szél fogja elviselhetőbbé tenni a száraz, 36 fokos meleget.

Az igazi felfrissülés pénteken veszi kezdetét: ekkor az ország északi, északnyugati tájain már felszakadozhat a felhőzet, ám javarészt még csak a légmozgás fog megélénkülni, a napsütés többnyire zavartalan lesz és 36 fok lesz a maximum hőmérséklet.

Az elmúlt hetek hidegfrontjai ennél többet nem is jelentettek az Alföldre nézve, ám ezúttal ez nem így lesz: szombatra egy hidegfront hoz sokfelé záporokat, zivatarokat, felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell.

Feltámad az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökésekre is fel kell készülni. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 23 és 36 fok között alakulhatnak, keleten, azaz nálunk lehet a legmelegebb.

Vasárnap a Dunától keletre többfelé, a déli tájakon elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor és zivatar, a maximum 24 és 30 fok között lesznek. Hétfőn tovább ritkul a csapadék esélye, sokfelé lesz újra napsütés, és a hőmérséklet is lassan melegedni kezd.

(Időkép)

Előző sztori

Csak annyit tankoljunk, amennyit szükséges – üzeni a MOL-vezér

Következő sztori

A pályakezdők kétharmada 350 ezer forint feletti fizetésre vágyik egy felmérés szerint