Közélet

Új üzemcsarnokot épít a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. Szegeden

Új üzemcsarnokot épít a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. Szegeden

2022. július 7., csütörtök
Új üzemcsarnokot épít a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. Szegeden

Uniós támogatással új üzemcsarnokot épít és bővíti termelőkapacitását a csomagolástechnikával foglalkozó Kollár Pakk Kft. szegedi telepehelyén, a Délép Ipari Parkban - közölte a cég.

AKollár Pakk Kft.1995 óta foglalkozik csomagolástechnikával, fő profilja a vákuumcsomagolás. A vállalkozás csomagológépek forgalmazását, szervizelését végzi, illetve a berendezésekhez csomagolóanyagokat is gyárt. Vákuumtasakot, tálcát, fedőfóliát, vákuumfóliát, celofántasakot és -zacskót, valamint bopp és simítózáras tasakot készítenek, a partnerek igényeinek megfelelő nyomtatással.

A közlemény szerint a jövő nyár végére elkészülő, 254 millió forintos beruházás 70 százalékát fedezi uniós támogatás.

A szegedi telephelyen egy könnyűszerkezetes csarnok épül, amely hűtését és fűtését egy 16 kilowatt teljesítményű, hőmérséklet-szabályozóval ellátott levegő-víz hőszivattyús rendszer fogja biztosítani.

Üzembe állítanak egy ragasztó-adagológépet, ami automatikus végzi a modern technológiával gyártott, környezetbarát, lebomló kasírozó ragasztó bekeverését és adagolását. Vásárolnak egy fóliaelőkészítő-gépet, ami az egynemű - alacsony energiabefektetéssel, könnyen újrahasznosítható - alapanyag kezelését végzi majd a tasakokat készítő konfekcionáló gépek számára.

A belső logisztikai folyamatok hatékonyabbá tétele érdekében a cég egy gyalogkíséretű targoncával, egy raklapemelővel, és egy négyutas targoncával bővíti eszközparkját.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az 1995-ben alapított, magyar magántulajdonban lévő, 39 alkalmazottat foglalkoztató Kollár Pakk Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 393 millió forint volt, ami több mint 6 százalékkal haladta meg a 2020-ast. A cég adózott eredménye 2020-ban csaknem 53 millió, tavaly 30 millió forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.