Közélet

Tüntetést szervez a szegedi Momentum az új katatörvény ellen

Tüntetést szervez a szegedi Momentum az új katatörvény ellen

2022. július 12., kedd
Tüntetést szervez a szegedi Momentum az új katatörvény ellen

VISSZA A KATÁT néven a Rákóczi térre hirdetett tüntetést ma délután 16 órára a szegedi Momentumhoz köthető Veritas Virtus Libertas (VVL).

Budapesten délelőtt óta akadályozzák az Erzsébet híd forgalmát, ezzel tiltakoznak az új katatörvény ellen. A szegedi ellenzék is csatlakozik a megmozduláshoz többé-kevésbé. A szegedi Momentumhoz fűződő VVL, és a szegedi Momentum két közszereplő, Halász Noémi és Körmendi Zoltán ugyanis tüntetést szerveztek 16 órára a szegedi Rákóczi térre, a vármegyei főispánság elé.

Mint az esemény Facebook-oldalán írják:

,,A kormány tegnap adta be a KATA módosításáról szóló törvényt, melyet ma el is terveznek fogadni. Mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk ezt! Tiltakozzunk közösen a KATA drasztikus átalakítása ellen!"

A Veritas Virtus Libertas (VVL) korábban egyébként a tanársztrájk idejére is szervezett egy tüntetést, akkor a Klauzál térre. A szervezet egyébként nem sokkal azután bukkant fel a városban, hogy a Szegedi Tudományegyetem szenátusa megszavazta az egyetemi modellváltást.

Borítókép: Mandiner

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.