Szijjártó Péter: a háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást – írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon, miután tárgyalt Üzbegisztán elnökének külügyi megbízottjával.

Szijjártó Péter a bejegyzésben azt írta, hogy péntek reggel Abdulaziz Kamilovval, Üzbegisztán elnökének külügyi megbízottjával, az Üzbég Nemzetbiztonsági Tanács helyettes főtitkárjával egyeztetett az ukrajnai háborúról és annak következményeiről.  

Egyetértettünk: a háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást. Ez nekünk szomszédos országként különösen is érdekünk 

– hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy 

Üzbegisztán számára Magyarország a kulcspartner Európában, a két ország szoros együttműködést alakított ki a Türk Államok Szervezetében is. Idén ünneplik a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételének 30. évfordulóját – tette hozzá. “Üzbegisztán fontos szerepet játszik a nemzetközi terrorellenes küzdelemben, s ezt mi nagyra értékeljük” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Előző sztori

Hőség: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére

Következő sztori

Botka László és a kilövési engedély