Hírzóna

Szegeden is elindult a határvadász toborzás

Szegeden is elindult a határvadász toborzás

2022. július 18., hétfő
Szegeden is elindult a határvadász toborzás

Már csaknem 15 ezren megnézték az interneten a rendőrség határvadász-toborzó videóját. Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek, sőt azt is lehet tudni, hogy mekkora fizetést kapnak majd a határvadászok. Két ingyenesen hívható telefonszámon, de akár messengeren vagy email-ben is lehet jelentkezni.

Az új határvadász ezred tehermentesíti a rendőrséget és a honvédséget, ugyanakkor létszáma és tagjainak speciális képzettsége miatt meg is erősíti az illegális migrációval sújtott területek védelmét. Az új egység szerződéses munkavállalókból áll és a Készenléti Rendőrséghez tartozik majd.

A Készenléti Rendőrség Határvadász Igazgatósága öt megyében működtet majd területi egységeket.

Bács-Kiskun megyében 24, Csongrádban 6, Hajdu-Bihar, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 1-1 század teljesít majd szolgálatot.

A határvadászok szolgálati, készenléti és éjszakai pótlékra is jogosultak lesznek. A legmagasabb pótlék a határsértők elfogását végző kommandósoknak jár: ők óránként 1140 forint illetmény-kiegészítést kapnak majd.

A határvadászok toborzása megkezdődött. Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban toborzó irodák nyílnak, de bármelyik megyei rendőr-főkapitányságon is lehet jelentkezni. A jelölteknek egy 10 órás képzésen kell részt venniük. További részletek és jelentkezéshez szükséges papirok ide kattintva olvashatóak.

A jelentkezés feltétele a 18 és 55 év közötti életkor, megfelelő fizikai és pszichikai állapot és a kifogástalan életvitel. Az első határvadász századok várhatóan szeptemberben állnak szolgálatba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.