Szegeden is elindult a határvadász toborzás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csaknem 15 ezren megnézték az interneten a rendőrség határvadász-toborzó videóját. Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek, sőt azt is lehet tudni, hogy mekkora fizetést kapnak majd a határvadászok. Két ingyenesen hívható telefonszámon, de akár messengeren vagy email-ben is lehet jelentkezni.

Az új határvadász ezred tehermentesíti a rendőrséget és a honvédséget, ugyanakkor létszáma és tagjainak speciális képzettsége miatt meg is erősíti az illegális migrációval sújtott területek védelmét. Az új egység szerződéses munkavállalókból áll és a Készenléti Rendőrséghez tartozik majd.

A Készenléti Rendőrség Határvadász Igazgatósága öt megyében működtet majd területi egységeket.

Bács-Kiskun megyében 24, Csongrádban 6, Hajdu-Bihar, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 1-1 század teljesít majd szolgálatot.

A határvadászok szolgálati, készenléti és éjszakai pótlékra is jogosultak lesznek. A legmagasabb pótlék a határsértők elfogását végző kommandósoknak jár: ők óránként 1140 forint illetmény-kiegészítést kapnak majd.

A határvadászok toborzása megkezdődött. Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban toborzó irodák nyílnak, de bármelyik megyei rendőr-főkapitányságon is lehet jelentkezni. A jelölteknek egy 10 órás képzésen kell részt venniük. További részletek és jelentkezéshez szükséges papirok ide kattintva olvashatóak.

A jelentkezés feltétele a 18 és 55 év közötti életkor, megfelelő fizikai és pszichikai állapot és a kifogástalan életvitel. Az első határvadász századok várhatóan szeptemberben állnak szolgálatba.

Előző sztori

Kezdődik a parlagfű virágzása, már érdemes szedni a gyógyszert

Következő sztori

Olasz Anna a Maty-éren védte meg bajnoki címét